Львівська єпархія УПЦ МП написала звернення про вихід із РПЦ

9
4

Духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) вимагає проголошення повної автокефалії від РПЦ на Архиєрейському соборі.

Таке звернення священнослужителі скерували до правлячого Архиєрея Митрополита Філарета.

Раніше Митрополит Львівський та Галицький Філарет Кучеров (УПЦ МП) підписав розпорядження, згідно з яким у церквах припиняють молитовно поминати Патріарха московського Кирила.

"Це вперше в історії УПЦ (МП) ціла єпархія, колективно, висловила бажання вийти зі структури РПЦ. Цей важливий крок, який допоможе обірвати всі зв’язки з РПЦ", — повідомляє Максим Козицький.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ЮП
Юрій П.

Трішки хронології. Аж на шостий день війни почали з'являтися подібні заяви від багатьох єпархій УПЦ МП. Чого чекали. Сумнівалися що може Україна не переможе. НЕ ВІРЮ. І ви не вірте. Люди не йдіть в упц мп. Є ПЦУ. Всі ієрархи упц мп ставленики кіріла. Іще одне питання. А Де АНАФЕМА Путіну. СЛАВА УКРАЇНІ!!!

А
Агностик

П€діки в рясах (служителі культів по наданню платних ритуальних послуг для населення) дуже пізно зголосилися ! Очікували "поБІДОносну" армію Росії ? А тут така оажа . На шостий день жорстоких боїв , знищених населених пунктів, великих руйнувань інфраструктури, тисяч жертв з обох сторін ....ці КЛОУНИ з потойбіччя вирішили перекинутися в інше корито . Беріть хрести , свічки , кадмла і зі хоровими пісеньками йдіть проти вогню і крові , крилатих ракет і бомб , танків і Іскандерів . Фарисеї , скільки ще облапошуватиме й так напівграмотну темну масу (парафію) ?

О
Орест

Молодці.

П
Права

А мукачівські фарисеї і московські жополизи коли вийдуть з - під московського ярма.

Читайте також