MacBook Air M1 vs M2: яку модель обрати для себе?

374
0

Кожна модель макбуку, яку випускає Apple — взірець якості у світі техніки. Тим не менш, кожна версія має свої особливості, які роблять її ідеальною для певного переліку завдань.

Після виходу MacBook Air M2 користувачі задалися питанням — наскільки суттєвою буде різниця у порівнянні з моделлю на чіпі М1.

Різниця в ціні моделей становить декілька сотень доларів. Купити MacBook Air з чіпом 1 або 2 можна на сайті https://ispace.ua/mac/macbook-air, спеціалісти якого провели детальне порівняння макбуків. Серед основних відмінностей:

  • новий чіпсет;
  • більший обсяг ОЗУ;
  • покращена камера;
  • оновлений дизайн.

М1 або М2 — ось в чому питання

Модель М1 має графічний процесор на 7 ядер, в той час як М2 отримала 8-ядерну модифікацію. Таку ж кількість ядер має і головний процесор М2. Новинка використовує базу на основі 5-нм процесу — це дозволило збільшити підтримку оперативної пам’яті до 24 Гб. У попередній моделі ліміт становив 16 Гб. Обробка інформації у MacBook Air M2 на 20% перевищує показники M1, а обробка відеофайлів стала швидше у цілих півтори рази.

Це робить переваги MacBook Air M2 критичними для дизайнерів та людей, що займаються професійною роботою з фото та відео. Що стосується менш вимогливих до потужності напрямів роботи — скоріше за все, вистачить і чіпу М1.

Автономність обох моделей знаходяться на однаковому рівні — 18 годин роботи на одному заряді.

Покращена камера — важливо чи ні?

У світі, в якому велика кількість спеціалістів працює віддалено, наявність якісної камери обов’язкова. При розробці MacBook Air M2 спеціалісти Apple врахували цю потребу, підвищивши роздільну здатність камери до 1080. Такий показник вже можна було зустріти на моделях Pro 2021 року. Що стосується лінійки Air, до цього використовували 720 px камери.

Оновлений дисплей — кращий користувацький досвід

Діагональ дисплею збільшилася на 0,3 дюйма — з 13,3 до 13,6”. Встановлені тонкі фронтальні панелі зробили екран візуально більшим та дозволяють ефективніше використовувати робочий простір. Яскравість також стала більшою — показник підвищився з 400 до 500 ніт. Технологія Liquid Retina дозволяє створювати зображення, на якому не видно окремих пікселів — ще одна перевага для дизайнерів та людей, що займаються обробкою медіа.

Враховуючи все вищезазначене, можна бути впевненим — MacBook Air M2 стане корисним придбанням та надійним помічником для тих, хто працює з фото та відео, дизайнерам, архітекторам, цифровим художникам. Висока потужність та оновлений екран зроблять роботу швидше та дозволять досягати нових висот у опануванні свого діла.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також