Маленькі закарпатці малювали свої професійні мрії

10
0

Незважаючи на те, що 2009-2010 навчальний рік вже закінчився, а 2010-2011 ще не настав, профорієнтаційна робота з учнями шкіл продовжується.

Спеціалісти відділу активної підтримки безробітних Перечинського районного центру зайнятості організували конкурс дитячих малюнків на тему: «Я б в робітники пішов…» на базі Дубриницького санаторію ЛОК «Карпати», де відпочивають учні Перечинської школи-інтернату, та всеукраїнського дитячого табору відпочинку в с. Лумшори.

Усього в конкурсі погодилися взяти участь 49 дітей віком від 11 до 16 років. Більшість учасників малювали медичних сестер, зубних техніків та барменів. Але знайшлося місце в їх майбутньому і будівельникам, і працівникам дорожньо-патрульної служби.

Хоча тематика малюнків була одна, все ж бачення своєї майбутньої професії у дітей, які виховуються в родинах, та дітей-сиріт різне. А справа тут не тільки, що ці зовсім різні категорії уявляють свою майбутню професію неоднаково. З психологічної точки зору помітна і кольорова палітра, яка відрізняє цих учасників. Діти, які виховуються в родинах, використовують теплі, яскраві тони (рожеві, жовті, зелені, блакитні). У вихованців школи-інтернату переважають сірі та темні відтінки. Це свідчить про те, що майбутнє їх не є таким щасливим та взагалі визначеним, як у інших дітей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також