Малолітні матусі житимуть під одним дахом

11
0

У Києві до кінця 2011 року планують відкрити перший в Україні притулок для неповнолітніх матерів. Про це повідомили в керівники проекту Маленька мама.

Як йдеться в повідомленні організаторів, група волонтерів, до якої увійшло 27 осіб різних професій і соціального статусу, вже почала збір коштів для його відкриття. В рамках проекту Маленька мама планують зібрати 250 тисяч гривень. Саме, стільки не вистачає на відкриття притулку по вул. Полярна, 7А, який будують уже 4 роки. Фінансування з боку держави припинено на невизначений термін через брак коштів.

"Зараз проект перебуває на завершальному етапі - залишилося закінчити внутрішній ремонт та купити необхідне обладнання. Ми не хочемо, щоб таке благе діло зупинялося на півдорозі. Вважаємо реалізацію нашого проекту архіважливим завданням. Українському товариству зараз, як ніколи, необхідні справжні і вічні цінності: сім'я , благодійність, порятунок дитячих життів ", - заявила куратор проекту, власник бізнесу Дарина Близнюк.

"Неповнолітнім мамам, які залишилися без даху над головою, нікуди податися. Тому дитину забирає дитячий будинок, а маму відправляють до притулку - їх розлучають. Це серйозна проблема в нашій країні. І наше завдання - запобігти соціальному сирітству. Учасники проекту Маленька мама прагнуть зробити все, що в їхніх силах, щоб юна мама не тільки залишилася разом з дитиною, але отримала при цьому необхідну психологічну та соціальну підтримку ", - наголосила директор притулку Сніжанна Шпак.

Учасники проекту закликають до благодійної програми Маленька мама відомих бізнесменів, політиків, діячів мистецтва, а також провідні українські та зарубіжні компанії. Організатори акції зі збору коштів пропонують приєднатися до кампанії всім, кому небайдужі долі молодих мам та їхніх дітей.

Нагадаємо, в лютому в столиці запрацював перший анонімний пункт прийому новонароджених, від яких відмовляються матері. Вікно життя відкрилося при інфекційному відділенні для новонароджених Центральної міськлікарні № 10, на Голосіївському проспекті, 59-б.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також