Man Sound – голоси душі знову завітають в Ужгород

6
0

Ви знаєте їх, навіть якщо не ходите на концерти. Більшість рекламних роликів топ-брендів із гучними вокалізами записані ними. Кока-кола, різдвяні акції від банків, ЮМС і ще багато чого... Так, вони не цураються реклами, вважаючи, що це теж витвір мистецтва.

Київський секстет Man Sound існує з 1994 року і нині є провідним вокальним брендом України й держав колишнього СРСР. Постійні учасники міжнародних джазових фестивалів, ці шестеро вокалістів – професіонали найвищого рівня. У цьому могли переконатись усі, хто потрапив на їх перший сольний концерт у Закарпатті минулого року. То було пробне знайомство, перший виступ Man Sound у філармонії обласного центру. Візит же 14 лютого – не лише гарна нагода відзначити День святого Валентина. Зустріч із закарпатцями відбудеться у рамках великих гастролей колективу, присвячених їхньому 15-річчю/

Нема  сенсу лукавити – вони менш відомі, ніж «Піккардійська Терція», хоча товаришують  із ними; вони не мають ефірів на рейтингових  каналах і їх диски ви рідко  знайдете на полицях музичних крамниць. Man Sound – більш елітна музика. Та хлопці й не ганяються за комерційним успіхом. Проте їх поважають люди, які вміють слухати, ті, хто хоч трохи знається на музиці взагалі й вокальному мистецтві зокрема. Де ви ще знайдете колектив, який би міг виконувати госпел так само віртуозно, як слов’янський фольклор в оригінальному аранжуванні; що поєднував би джазові стандарти і кавер-версії пісень Майкла Джексона? До речі, про короля поп-музики. У програмі «МС» є момент, коли, ніби забавляючись із публікою, вони виконують разом із глядачами його «Man in the Mirror» – не найвідомішу в нас річ, проте досить непросту у технічному плані як для виконання лише голосами, без жодних інструментів. Це перший «екологічний» гімн Джексона, і після його смерті цей сингл містить у собі відповідне смислове навантаження, зрозуміле навіть тим, хто не володіє англійською.

На  концерті в Ужгороді  хлопці з Man Sound виконають ще одну музичну композицію поп-короля «Smile» («Посміхнись»), яку  Джексон присвятив Чарлі Чапліну.

Тому, відвідавши їхнє шоу, ви не просто станете свідками віртуозного володіння рідним інструментом – голосом, а поринете у світ бурхливих емоцій, де почергово опинятиметесь то на балу віденських аристократів, то у чорних гетто, які у свій спосіб славлять любов.

8 січня в ефірі телепередачі «Шустер Live» Man Sound були гостями. Зі всього сказаного ними, а також за їхньою поведінкою було видно, що єдине, чого вони справді не потребують, – це зайвого пафосу. Ці хлопці будуть себе вести з вами так само, як і з кандидатами у Президенти України. Тому що правильно розставляють акценти. І тому, що кожному своє: комусь кидати на вітер слова, а комусь просто співати. І це теж може бути справжньою, чоловічою роботою.

Тому  для тих, хто обирає Man Sound, наступної  неділі буде подвійне свято. Варто зазначити, що організатори зробили квитки на концерт максимально доступними. Якщо спроба зустрічі із закарпатцями буде такою ж вдалою для секстету, то можна сподіватися, що Man Sound приїжджатиме у гості принаймні раз на рік.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також