Мандела відвідає церемонію закриття ЧС-2010

11
0

Колишній президент ПАР Нельсон Мандела відвідає церемонію закриття чемпіонату світу 2010 року з футболу. Мандела з'явиться на стадіоні "Соккер Сіті" в Йоганнесбурзі приблизно на півгодини. Він привітає уболівальників, а після цього повернеться додому і буде дивитися фінал Голландія - Іспанія по телевізору. Про це повідомляє південноафриканське інтернет-видання Sport24.

Раніше онук політика Мандла Мандела заявив, що ФІФА спробувала змусити колишнього президента ПАР відвідати фінал ЧС-2010 і сильно тиснула на нього. За словами Мандла Мандели, його діда просили вручити Кубок світу капітану команди, яка виграє фінальний матч.

Мандела, якому 18 липня виповниться 92 роки, в останні роки вкрай рідко з'являється на публіці. Політик збирався відвідати матч відкриття ЧС-2010 між збірними ПАР і Мексики, але відмовився від цієї ідеї, оскільки за добу до початку гри 13-річна правнучка Мандели загинула в автомобільній аварії.

Фінал ЧС-2010 почнеться 11 липня в 21:30. Матч відвідають 14 президентів різних країн і сім монарших осіб, повідомляє ИТАР-ТАСС. Збірну Голландії підтримають принц Оранський Віллем-Олександр з дружиною - принцесою Максімою, а іспанську королівську сім'ю представлять принц Астурійський Феліпе і його дружина - принцеса Летиція.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також