Манекени в обмін на валюту

10
0

Житель Будапешта намагався незаконно вивезти валюту з України

15 грудня 2008 року під час митного контролю двох громадян Угорщини, які слідували з України в Угорщину мікроавтобусом Ореl Vivaro, працівниками митного поста `Тиса` Чопської митниці було ініційоване проведення поглибленого огляду.

 Після скерування транспортного засобу до боксу поглибленого огляду, митники виявили 27 000 доларів США, які громадяни Угорщини не вказали у митних деклараціях.

 Не заявлена іноземна валюта 17 000 та відповідно 10 000 доларів США знаходилася у кишенях курток, у які були одягнені громадяни і була видана ними на вимогу працівника митниці пред`явити предмети та інші речі, що знаходилися у кишенях одягу.

 38 річний житель м.Будапешт, продавець фірми „МІSSO` визнав своє власністю усю виявлену іноземну валюту, яка не була заявлена у митній декларації.

 Свої дії він пояснив тим, що у ніч з 14 на 15 грудня він доставив на попереднє замовлення у м.Чоп до поїзду сполученням „Москва-Будапешт-Ужгород` 2 манекени для демонстрації одягу і отримав від провідника валюту у кількості 27 тис. доларів США. Ці кошти були проплатою за жіночий одяг, який він мав відправити у подальшому багажем з Будапешта.

 З огляду на наявність складу адміністративного правопорушення, працівниками митниці заведено справу про порушення митних правил, а іноземна валюта вилучена до винесення рішення судом, повідомили ЗІА «Простір» в прес-службі Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також