Маршрутчики "Мукачево-Ужгород" відмовляються безкоштовно возити учасників АТО (ВІДЕО)

7
22

Перевізники, які працюють на маршруті Ужгород - Мукачеве - Ужгород відмовилися безкоштовно перевозити пасажирів-учасників бойових дій, зокрема й учасників АТО.

Причина - держава їм не компенсує витрат на пільгові категорії населення. Більше знають наші кореспонденти.

Богдан майже чотири місяці воював на Донбасі. В лютому отримав посвідчення учасника бойових дій. Тепер, за законом, має право на безкоштовний міжміський проїзд. Та водії автобусів Мукачеве - Ужгород таких пасажирів, як Богдан, перевозити відмовляються.

"Це не по-людськи, але поки часу розбиратися немає, вже як закінчиться все - то можна взятися і за тих перевізників. Може, якби вони були там, бачили ту ситуацію - то, можливо, би по інакшому ставилися", - каже Галина Сернівка дівчина Богдана

Телефоном ми зв'язалися з керівником "Закарпатавтотрансу". Він спочатку заперечував, що водії маршруту Ужгород - Мукачеве не перевозять пільговиків. Згодом, визнав. Але у всьому звинуватив обласних чиновників.

"Просто облдержадміністрація не довела справу до кінця, бо коли вони давали їм договір на рейс - вони мали їм надати і другий договір про соціальні замовлення на пільгові категорії населення", - пояснює голова правління ПАТ "Закарпатавтотранс" Йосип Кречко.

В обладміністрації не приховують: справді заборгували перевізникам 4 мільйони гривень за пільгові перевезення. Але - кажуть - не впускати до автобуса людину з посвідченням учасника бойових дій - незаконно. Тому вже звернулися до правоохоронців.

"Щоб вони прийняли міри до тих перевізників, які відмовляють, порушуючи статтю 37 про автомобільний транспорт, а також щоб притягнути відповідних перевізників по статті 60, де накладається штраф у вигляді 10 неоподаткованих мінімумів громадян", - кже начальник управління інфраструктури, транспорту та туризму Закарпатської ОДА Едуард Маляр.

Утім, не на всіх закарпатських маршрутах водії відмовляються перевозити учасників бойових дій. Якщо є час на очікування - транзитні автобуси, які проїжджають через Мукачеве - беруться довезти таких пасажирів до пункту призначення.

Коментарі

З
Закарпатец

КАКАЯ ВОЙНА - ТАКИЕ И ЛЬГОТЫ. УБИЙСТВО ЖИТЕЛЕЙ ДОНБАССА И ЛУГАНЩИНЫ НЕ МОЖЕТ БЫТЬ МОТИВОМ ДЛЯ ЛЬГОТЫ

УА
Учасник АТО

І я не рахую себе героєм. я плачу за проіізд в усіх видах транспорту.

УА
Учасник АТО

То що перевізники регулярно скидаються на АТО по 300 грн. з автобуса перебачте я не знав, кращеб вони ці кошти віддали валантерам , ане тим що просто збирає кошти і ставить собі в карман

УА
Учасник АТО

Хочу ще додати , Я дуже вдячний нашому народові бо без нього миб там погинули з голоду

УА
Учасник АТО

Ще краще спитайте скільки вони , іі списали , а вона так і не була в АТО

УА
Учасник АТО

Всю техніку яку нам дала держава ми забрали з Дебальцева , у моєму підрозділі не було ніодноіі одиниці техніки якуб нам подарували люди , а за всю техніку цю що подарували люди і де вона ділась то спитайте штаб АТО і керівників сектору С.

НН
ничего не знаю

Я согласен с тем что законы обязательны к исполнению для всех. Но я категорически не согласен с тем что они не обсуждаются. Возьмем к примеру двух пенсионеров ( 1 и 2 ). Пенсионер 1 практически не выходит не пользуется транспортом. Раз в месяц куда-нибудь съездит. Пенсионер 2 катается по-кругу (имеет право). Вопрос сколько пенсионер 1 не получил денег? Кто эти деньги пенсионеру должен вернуть? PS: Вместо пенсионера поставьте любую другую категорию льготников .

Г
герою

ще скажи що ви війну просрали бо у вас указу не було відповідного,а точніше всю техніку яку люди прості збираючи останні копійки вам відправляли.Ви тут всі герої великі, герої в землі покояться, а різні сернівки які по кухням польовим відїдалися горланять про пільги.Не треба простих людей брудом поливати,хтось має працювати і платити податки щоб ця країна існувала далі, а потім з тих копійок які заробить ще і дати на ато.Вибивайте собі пільги у держустановах а не обдирайте людей.

ДН
до ничего не знаю

За то що держава надала ім такі пільги і це не обговорюється , нехочите виконувати закон уходіть з рейсів знайдуться інші перевізники

УА
Учасник АТО до Шофера

Шановний пане водій , в глиб новоросііі ми не могли продвинутись тому що нам ніхто не дозволяв це робити , у нас не було приказу , а коли сеператуги обстрілювали наші позицііі то багато разів нам не дозволяли завдати удар у відповідь, бо у нас так зване перемирря щоб воно було прокляте. А по хатах людських ми мали право ховатись , тому що дані громадяни втекли з своііх помешкань та прятались на той час в наших жижах тут на Закарпаттю , ми маємо іх боронити землю а вони мають сидіти тут в наших домах ? Нехай ідуть і боронять свою новоросію а я буду захищати свою землю і не буду втікати з неіі так як вони і ви теж думаю з ними втекли

ДУ
до Учасник АТО

Якщо тобі не відомо, то перевізники регулярно скидаються на АТО по 300 грн. з автобуса, + платять податки (на армію в тому числі). А те, що ті гроші не дійшли до тебе - питання до ВЛАДИ. І Ти в т.ч. числі отримував допомогу від "...хапугам ненаситним..."

ДШ
до Шофера

Ти менше позирай російскі канали та буде ліпше , хочиш увидіти як там є та йди туда

НН
ничего не знаю

А за что бесплатно возить инвалидов? За что бесплатно возить пенсионеров? Сказали А говорите уже и Б.

УА
Учасник АТО

Мене не цікавить що маршрути приватні , ніхто вас не примушував приватизовувати іх , це всі робили добровільно то тепер будь ласка виконуйте добровільно закон я не для того був в Дебальцеві щоб потім ще платити за ппоіізд якимось хапугам ненаситним

Z
Zoltan

Льготы давать, это как копейки давать нищим, взаимоотношение раба и рабовладельца! Вы давайте достойные зарплаты, пенсии, пособиия, чтоб эти люди, которые воевали могли спокойно заплатить и за хлеб, и за мясо, и за пиво, и за маршрутки. Задолбали этими всякими льготами!

ДЧ
До Читача

Ти скажи це директору Мукачівського автовогзалу в якого автомобіль мерседес за 50тис.$$$$$

ОБ
Олег, Берегово

Чи можлива замітка "Продавці хліба відмовляються видавати безкоштовно хліб учасникам АТО"? До маршрутчиків може бути багато претензій, але чому саме вони зобов"язані своїм коштом покривати удавану щедрість держави? Оці всі пільги - вони лише принижують та розбещують людей. Тих, хто боронив державу, держава має віддячити. І саме просте та ефективне - віддячити грішми. А воїн сам дасть собі раду, чи поїхати йому маршруткою, чи купити дітям цукерок тощо. Замість цього створюються звичні мутні схеми з "відшкодуваннями", а далі підуть липові перевезення й отримання грошей найспритнішіми при звчиному приниженні найбільш скромних. Як із пенсіонерами - одні їх відмовляються возити безкоштовно, інші отримують за фіктивні перевезення реальні гроші, а треті розоряються.

Ш
Шофер

А за що їх безкоштовно возити? Називають себе героями. А скільки ці герої землі Української від ворога звільнили? Просиділи в засідках - по чужих хатах, мало помародерствували, по бабах-маскальках походили і на спущеному колесі на дискові з поля бою втекли. Я сам цю картину по теліку побачив. Тепер ще й землю людську захвачувати муть. НА СКІЛЬКИ МІЛІМЕТРІВ ВОНИ ФРОНТ В СТОРОНУ РОСІЇ ПРОДВИНУЛИ? Герої.

С
саша

одна показуха, для пільговиків треба виділяти гроші з бюджету, а не красти і дерибанити бюджет, а робити крайніми простих підприємців, Є пропозиція: учасникам АТО підсажуватись в престижні авто обласного начальства яке щодня намотує сотні кілометрів на роботу в Ужгород і назад з ХЇуста та Мукачева за свою невелику зарплату держслужбовців та силовиків. Так буде справедливо, а не іздіватись над одними і другими жебраками в цій державі, тобто перевізниками та учасниками бойових дій, яких сталкують лбами, а самі можновладці тіпа в стороні.

Ч
Читач

Чому всі накинулися на перевізників? "Безкоштовно" означає, що держава з бюджету дає спеціальну компенсацію. Держава дала гроші? Більше того, держава боргує великі суми перевізникам...

.
.

На мило перевізників

В
вітя

де правий сектор дивиться чи вже гроші получають та лягли під владу як простітутки

Читайте також