Масова психологічна атака: у Словаччині зачинили майже всі школи через погрози вибуху (ФОТО)

615
0

7 травня невідомий надіслав електронною поштою до багатьох шкіл Словаччини повідомлення про наявність там саморобного вибухового пристрою. Анонім у повідомленні згадує іслам.

Нині у Словаччині поліція розслідує 995 погроз щодо можливих вибухів у школах. Крім того, вони також зафіксували 110 аналогічних погроз банківським установам і 40 погроз магазинам електроніки. Про це поліція повідомила у соцмережі. Загрозами вибухів вже займається Національне кримінальне агентство (NAKA).

Поліція перевіряє повідомлення про вибухи в школах по всій Словаччині, на сході також у регіонах Кошице та Пряшів. Школи довелося евакуювати, заняття призупинили.

«Поліція перевіряє отримані повідомлення. У рамках заходів безпеки постраждалі школи були евакуйовані, тому ми просимо громадськість поважати вказівки поліції», – повідомила речниця регіональної поліції Кошице Ленка Іванова.

Вона додала, що поліція просить громадян не панікувати, поліцейські докладатимуть усіх зусиль для безпеки дітей.

Слідчий NAKA розпочав кримінальне провадження за особливо тяжкий злочин – теракт, за вчинення якого зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 20 до 25 років або довічне позбавлення волі.

У заході також беруть участь інші підрозділи – піротехніки, кінологи зі спеціально навченими службовими собаками та підрозділи спецназу.

Понад 120 шкіл у Братиславському регіоні отримали подібні листи ще минулого тижня. Поліція також співпрацює з іншими службами безпеки та іноземними партнерами, щоб з’ясувати факти та знайти автора електронних листів. Слід зазначити, що повідомлення з погрозами надійшли з російської електронної адреси.

Поліція повідомила, що загалом до 15:00 7 травня зафіксовано 1323 погрози про вибухівку у школах. 



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також