Масштабний проект: Як виглядає Бескидський тунель за лічені дні до запуску (ФОТО)

15
10

Журналісти ІА Дивись.info вирішили відвідати будівельний майданчик Бескидського тунелю, та поцікавились коли ж через нього урочисто проїде перший потяг.

Раніше Мukachevo.net розповідало, що проект з будівництва тунелю стартував вже 11 років. Саме у 2007 році розпочались перші проектно-вишукувальні роботи, розвідка рельєфу і геодезичні роботи з будівництва майбутнього Бескидського тунелю, які фінансував ЄБРР.

Довжина нового тунелю складе майже 2 км. А вірніше - 1764,5 м. У серпні 2013 року затверджено остаточний проект будівництва тунелю, а також безпосередньо стартували роботи на місці. До речі, ширина нового тунелю – 10,5 м, висота – 8,5 м.

Зазначимо, що мало просто збудувати тунель, потрібно прокласти додаткові пари колій, з’єднати їх із основною колією, прокласти необхідні комунікації. Саме цим зараз і займаються десятки залізничників.

— Бескидського тунелю пропускна спроможність порівняно з одноколійним тунелем збільшиться з 47 до 100 пар поїздів за добу, а також зросте швидкість курсування поїздів з 40 до 60 км/год», – розповів Євген Кравцов, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».

На сьогодні нова інфраструктура побудована на 90%, – розповів Микола Дідух. – Залишилися моменти регулювання, добудови одної платформи. Кабельні лінії всіх мереж розтягнуті вже на 99%, зараз триває підключення обладнання. Є такий етап – включення новий колій в існуючу мережу – цей процес за планом триватиме з 20 по 25 травня. І, звичайно, ще залишилися роботи з благоустрою. Тут на майданчику є табло зворотного відліку. Воно кожному працюючому тут, у тому числі мені, нагадує, що з кожним днем часу все менше, відповідно, це дисциплінує людей та додає ентузіазму».

Нагадаємо, що перші поїзди через новий двоколійний Бескидський тунель рушать 25 травня 2018 року, а поки подивіться світлини зроблені з місця.

Коментарі

Л
Ленин

комуняку на гілляку ))))

2,
20 ,10

Такого ги ти даже послати ни охота,ни штось доказовати.Тай воопще вам ся ліпше на Арминию пириключити,бо і вти вас кладуть на місто.

4
444

україна до тунеля лем зимлю дала а гроші мадяри

Д1
До 15:39

Тобі типирь суперово,бути “ряндув” у капіталішту.Вже і рота не годенісь удкрити ош у жеброті жиєш.Тупіцо,комуністи не один тонель зробили,а за свої 26 року підняли державу на світовий рівень після страшенної війни.Жебрач вивели у люди.Але таким рабам,як ти ліпше у хліві в олігархів.Вони дале!

ДН
до нижнього

а, ти на майдані з жовто-блакитними "ряндами" майже скакав, і як, наскакався? якщо ти такий великий патріот, чому мову не знаєш? російські слова вживаєш, якісь незрозумілі набори літер добре коли в країні все в лайні і можна це все списати на "клятих комуняк", так, "європейцю"?

ДД
до до нижнього

Ясно ош ти бануєш за часами,коли 1 мая ти ходив из челленими ряндами,як ото вас типир називавуть пародісти,комсомолісти бувши члени челленої партиї.Тунель у тебе у гулуві команістський,ото ваша боль.

В
Віктор

А на одному з фото робочий несе пляшку з під пива. Мабуть святкують в робочий час.

ДН
до нижнього

якщо ти гадаєш, що побудувавши один цей тунель, україна стане євпропейською країною, то мені тебе шкода

ДВ
Для всіх

Ко ся щи сумнівать у Європейському путьови для України,най усе поникать на файний готовий тунель.Особинно ся касать тих ко гарчить тай чекать СОВОК.

Ф
ф

можуть коли гроші мавуть УРА НАКОНЕЦТО ШОСЬ ПОТРІБНОЙЕ ПОСТРОЙИЛИ ЩИ БО ТРЕБА ТУНЕЛЬ НА ПОЛЬШУ ПОСТРОЇТИ АВТОМОБІЛЬНИЙ ЗАКАРПАТТЯ ПОЛЬША АЩИ БО ПАРУВАЛА ДОРОГА МИЖДУ ГОРАМИ АВАТЬ ТУНЕЛЬ АВТОШЛЯХ ВОЛОВЕЦЬ -СВАЛЯВА

Читайте також