Мастило для двигуна Авео

15
0

Регулярно в Україні з'являються автомобілі, які стають народними улюбленцями. Один із таких — Chevrolet Aveo.

Автомобілісту не доводиться замислюватися, яке купити моторне масло або який використовувати бензин, — машина відрізняється невибагливістю.

Переваги моделі

Власники моделі від Шевроле в один голос стверджують, що транспорт має такі переваги:

  • кузов з хорошого металу;
  • надійний захист від корозії;
  • економічність палива;
  • великий багажник;
  • якісна підвіска;
  • доступна вартість.

На окрему увагу заслуговує двигун, який працює до 250 тис. км без капітального ремонту за умови використання якісного масла та своєчасної його заміни.

Звичайно, є в автомобіля і деякі недоліки, але вони не доставляють особливих проблем. Наприклад, у коробці зміни передач необхідно міняти масло, але робиться це не частіше, ніж один раз на 20 тис. км. Також іноді підводять датчики, стійки стабілізатора, гальма.

Мастило для двигуна Авео

Всі фахівці рекомендують використовувати мастило 5W-30 на нових авто. Поки пробіг не досяг 80-100 тис. км, краще застосовувати саме 5W-30, але після 100 тис. км варто перейти на 5W-40. Згодом відстань між деталями збільшується, а густе мастило компенсує зазори, що утворилися.

Терміни заміни складають 1 раз на рік або кожні 15 тис. км (у залежності від того, що відбувається раніше). Такі правила є обов'язковими для всіх, чиї автомобілі знаходяться на гарантії. Звичайно, марка масла повинна відповідати рекомендаціям виробника. З машиною нічого не станеться, якщо замінити масло на 1-2 тис. км пізніше, але робити це можна тільки в критичних випадках, а за першої необхідності провести заміну.

Майстри з ремонту радять вибирати таке мастило, яке використовувалося на заводі або залите після проходження ТО. Також не рекомендується застосовувати промивні рідини: краще залити спеціальне промивне масло або просто дещо скоротити терміни заміни. Різні види засобів використовувати категорично не рекомендується.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також