Мав заробити 700 євро: За контрабанду бурштину водієві автобуса з Ужгорода загрожує до 8 років тюрми

28
0

Управління кримінальних справ Фінансової адміністрації Словацької Республіки порушило кримінальну справу проти 36-річного Ярослава Т. з Ужгорода.

Останній є працівником місцевого транспортного підприємства АТП, потрапив у біду через майже сто кілограмів бурштину, які були виявлені на кордоні словацькими митниками.

Як водій автобуса Ярослав намагався нелегально перевезти бурштин через прикордонний пункт "Ужгород- Вишнє Немецке". Контрабанду було виявлено у багажному відділенні.

Дві доби затриманий водій автобуса провів у камері поліції, звідки його під конвоєм відвезли до Міхаловського районного суду. Пропозицію про взяття українця під варту ухвалив суддя Станіслав Войтко.

За матеріалами суду орієнтовно о годині після опівночі на кордон прибув автобус MAN, який курсував за маршрутом Ужгород – Кошице. Він піддавався звичайному контролю. Водій автобуса на запитання співробітників фінансового управління заявив, що не ввозить ніяких товарів. Згодом транспортний засіб піддано ретельному митному огляду.

Утім у конструктивній порожнині спального місця водія, доступного як з багажного відділення, так і з салону, було виявлено 12 текстильних мішків, в яких знаходилося 96,55 кілограма необробленого та несортованого бурштину. Експерт підрахував вартість контрабандного бурштину в 42 000 євро.

Було також підраховано, що словацькій державі було завдано збитків на 7 тисяч євро.

Сам підозрюваний визнав свою провину і зазначив, що за перевезення бурштину через кордон невідомий замовник пообіцяв йому гонорар 700 євро.

За скоєння подібного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також