Майбутнє вже настало: в Угорщині відкривають перші магазини без продавців

8711
3

Незабаром в Угорщині будуть запущені перші так звані гібридні магазини. Ці магазини працюватимуть у денний час у традиційному режимі, тобто в магазині працюватиме персонал, а в неробочий час – без персоналу.

«Щоб користуватися магазинами нового типу, знадобиться програма, яку треба завантажити та надамо свої персональні дані, підтверджені посвідченням особи з фотографією», - заявив на Аттіла Бешеней, генеральний директор компанії Laurel.

На основі цього програма на смартфоні генерує одноразовий QR-код, який потрібно використати, щоб увійти в магазин і зробити покупки. Оплата здійснюється в касах самообслуговування. Для того, аби уникнути крадіжки існує складна система забезпечення безпеки.

Наприклад, зображення з камер таких магазинів контролюються алгоритмом на основі штучного інтелекту, який виявляє підозрілі, незвичні рухи клієнтів і негайно сповіщає систему дистанційного спостереження.

Охоронець служби безпеки, який спостерігає за кількома магазинами без персоналу одночасно, може тоді одразу відреагувати. Зокрема за допомогою попереджаючого голосового повідомлення для клієнта. Зокрема й допомогти знайти потрібний товар.

Оскільки у магазинах будуть продавати також алкогольні напої, відповідно в них матимуть доступ лише дорослі. Подібна система вже була успішно запроваджена, наприклад, у Чехії. Зараз в Угорщині планують запуск 5 магазинів у Будапешті та кілька у сільській місцевості, повідомляє turizmus.com.

Коментарі

НТ
Не тт

за баром це де? Уварши уже є сякий бовт..

Т
Троцкій

Яке майбутнє? Не смішіть. Такі магазини як в Амазоні? Де тисяча індусів через камери слідкували за покупцями в таких магазинах?

7
73%

а у Польщі вони вже роки три працюють

Читайте також