Майже 2000 закарпатських угорців голосуватимуть на виборах у парламент Угорщини, але це ще не всі

14
6

8 квітня у виборах в парламент Угорщини візьмуть участь й закарпатці. Зокрема на спецдільниці у Берегові вже зареєструвалося 1937 виборців. Реєстрація закордонних виборців завершиться о 16.00, у суботу, 7 квітня.

На спецдільниці зможуть проголосувати лише ті угорці, які мешкають в Україні, але мають постійну прописку в Угорщині. Тобто закарпатські угорці, які отримали угорське громадянство за спрощеною процедурою та фігурують в списках виборців, як закордонні угорці, у ці 2000 виборів не потрапляють, адже вони голосуватимуть за окремою процедурою, поштою, і лише за списками партій, оскільки постійно прописки в Угорщині не мають.

Як повідомила Ілона Палфі, голова Національного виборчого бюро, загалом під цьогорічні парламентські вибори в Угорщині створено 118 таких виборчих дільниць за кордоном, що створені у дипломатичних установах.

Найбільше бажаючих проголосувати (16 відсотків) виявилось в Лондоні – 8800. А також у Мюнхені (4589), Штуттгарті (3257), Гаазі (2308), Берні (2268), Берліні (2147) та Берегові (1937).

Голоси виборців на спецдільницях не рахуватимуть - їх повезуть в Угорщину, де бюлетені на місцевих виборчих дільницях змішають з тими, що вкинули корінні жителі.

Також за офіційними даними Національного виборчого бюро Угорщини, які були оприлюднені 10 березня, понад 359 тисяч виборців, які не мають постійного місця проживання в Угорщині, візьмуть участь у парламентських виборах.


Нагадаємо, що нещодавно виник певний конфлікт між представники партії Фідес та Йоббік на Закарпатті через виборців. Усі його деталі шукайте у нашому матеріалі.

Коментарі

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Модератори вибірково освічені = мукачівець 03.04.2018 10:08 замотайте гниду балогу в усраїнський прапор,одмодеруйте го і завадьте за ребро..а самі ся рядом завадьте..докі вас люди вішати не начали,брехливі журнашлюхи Про що йдеться у ст. 346 Кримінального Кодексу України "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" Ви не при собі, захоплені вибірковою модерацією і потребуєте правки НЕГАЙНО.

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Навіть в разі необізнаності із покараннями за статтями злочинів передбачених статтями 338 та 296 Кримінального кодексу України ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ наступає все одно. Ознайомтеся, модератори, потураючи злочинам.

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Невірно, але це не все, це до тебе, екстреміст з поганялом мукачівець. Ви там зовсім показилися, модери = правити належить!!!

М
мукачівець

замотайте гниду балогу в усраїнський прапор,одмодеруйте го і завадьте за ребро..а самі ся рядом завадьте..докі вас люди вішати не начали,брехливі журнашлюхи

ДН
до нижньої марги

тобі маржино шо до того?они платять тут податки,бо роблять,а не на майданах скачуть,як ти і твої родичі бабуїни-майданопітекуси

Ц
Цікаво

ці угорці отримують тут пільги, субсидіі?

Читайте також