Майже половина українців не проти відновлення смертної кари

16
0

В Україні 45% громадян бажають відновлення смертної кари. 43% - проти такого рішення, решта не змогла визначитись. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією Research&Branding Group.

Зокрема, майже половина жителів південного сходу України (48%) вважають необхідним відновлення смертної кари. При цьому на заході України прибічників страти дещо менше - 37%, а в Центрі - 46,5%. 

Основний сенс такого покарання, як страта, опитані респонденти, визначають як: виняткова міра для невиправних злочинців - 42%, законна міра покарання за тяжкий злочин - 31%, засіб залякування - 23%, абсолютно непотрібне покарання - 21%, засіб справедливості і відплати злочинцеві - 18%, крім того, 7% респондентів назвали смертну кару способом оздоровлення суспільства і зміцнення моралі.
 
При цьому 45% жителів України вважають смертну кару страшнішою для людини, ніж пожиттєве ув'язнення, а 38% респондентів дотримуються зворотної точки зору - пожиттєве ув'язнення страшніше за страту. Не змогли відповісти 18% опитаних.
 
Згідно з даними опитування, 75% респондентів вважають, що рівень злочинності в Україні високий, 18% опитаних вважають, що рівень середній, і тільки 6,5% оцінюють його як низький.
 
Дослідження громадської думки населення України щодо ставлення до смертної кари проводилося компанією Research&Branding Group в період з 20-31 березня 2011 року. Під час дослідження були опитані 2075 людей по всій території України. Статистична похибка не перевищує 2,2%.
 
Нагадаємо, Євросоюз та Рада Європи закликають світове співтовариство підтримати ідею введення всесвітнього мораторію на смертну кару. Наразі від смертної кари відмовились 73 країни світу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також