МДУ взяв участь у міжнародній конференції молодих учених (ФОТО)

8
1

З 15 по 17 травня 2013 року у Словацькому технологічному університеті проходила 7-ма міжнародна конференція молодих учених “Education, Research, Innovation” (ERIN 2013) («Освіта, наукові дослідження, інновації»).

Серед учасників конференції були аспіранти, викладачі та науковці  університетів Словаччини, Чехії, Канади, Естонії, Боснії та Герцеговини, Румунії, Угорщини, Польщі, Австрії, Латвії. У конференції взяли участь представники України: викладачі Київського національного університету технологій та дизайну та Мукачівського державного університету. МДУ представляв к. т. н., доцент кафедри легкої промисловості Фордзюн Ю.І. із доповіддю на тему «Comfort Of Shoes: The Problem And Ways Of Its Solution» («Комфорт взуття: проблеми і шляхи вирішення»).

Учасники конференції відмітили високий рівень організації та європейський підхід щодо проведення заходу. Пріоритет надавався розробкам, які носили прикладний характер. Учасники конференції представляли результати науково-дослідних робіт технічного спрямування, які є актуальними в умовах сьогодення.

Свідченням взаємної співпраці викладачів та студентів Мукачівського державного університету є успіхи та досягнення студентів на Всеукраїнських, міжнародних конференціях, семінарах, конкурсах.

Зокрема, галузева конкурсна комісія Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2013 року з розділу «Легка промисловість» на базі Київського національного університету технологій та дизайну висловила подяку за активну участь у конкурсі студентів Мукачівського державного університету. Було відмічено актуальність ідей, цікаву постановку та оригінальність наукових рішень у поданих на Конкурс роботах та нагороджено Грамотою студентку 4 курсу технологічного факультету МДУ Химинець Світлану (науковий керівник доцент кафедри легкої промисловості Фордзюн Ю.І.). Студентка Шкварюк Іванна отримала Сертифікат учасника цього ж конкурсу.    

Наші студенти є активними учасниками і міжнародних конференцій. Відтак, бакалавр напряму підготовки «Технологія виробів легкої промисловості»  Троян Іван взяв заочну участь у міжнародній науковій конференції, що відбувалась у місті Краків 9 травня 2013 року, представивши змістовну доповідь на тему “Investigation of mass-moisture exchange process in system “Footwear-customer-environment” (“Дослідження масо-волого переносу в системі "Взуття-споживач-середовище”). Тези його доповіді опубліковані у збірнику матеріалів конференції.   

Науково-дослідницька діяльність студентів Мукачівського державного університету є одним із найважливіших засобів формування майбутнього спеціаліста в сфері легкої промисловості, вимоги до якого на ринку праці постійно зростають.

Коментарі

ЧН
читач новин

Як приємно читати про своїх земляків, молодих учених, які представляють свій край, свої вузи на теренах Євросоюзу.В даному випадку Мукачівський державний університет мав можливість представляти свої досягнення в області освіти і науки в Словаччині.

Читайте також