Медсестра Мукачівської ЦРЛ продавала онкохворим безкоштовні ліки — прокуратура

13
21

Правоохоронці викрили близько 50 епізодів такого злочину жінки, внаслідок яких завдано матеріальної шкоди державі на суму щонайменше 40 000 гривень.

Слідство встановило, що громадянка К. будучи медичним працівником одного з відділень Мукачівської центральної районної лікарні, маючи доступ до медичних документів та печаток, без відома лікарів-онкологів на рецептурних бланках для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, (що відпускаються за повну вартість, безоплатно, з оплатою 50% і таких, що підлягають предметно-кількісному обліку), виписувала медичні препарати на ім’я мешканців міста Мукачево та неіснуючих осіб  та ставила на вказаних рецептурних бланках від імені лікарів – онкологів Мукачівської ЦРЛ підписи та печатки.

В подальшому, ця медпрацівниця, перебуваючи в Мукачівському міському комунальному підприємстві «Соціальна аптека», надавала підроблені нею рецептурні бланки, на підставі яких отримувала медичні препарати,

Далі ці препарати за заниженою вартістю продавала онкологічно хворим особам, а виручені грошові кошти витратила на власні потреби.

—Мукачівською місцевою прокуратурою, за наслідками проведеного досудового розсідування, надіслано до суду обвинувальний акт стосовно медпрацівника мукачівської ЦРЛ у вчиненні нею підроблення документу який видається та посвідчується особою, яка має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає певні права вчинене повторно, використання завідомо підробленого документу та заволодіння чужим майном, шляхом обману вчинено повторно ( ч.1 ст. 358,  ч.3 ст. 358, ч. 4 ст. 358  та ч. 1 і 2 ст. 190  КК України), — йдеться у повідомленні прокуратури.

Коментарі

Н
Нотика

Ви не люди а придурки..А ви знаєте ,що онкохворим майже не реально дістати ці наркотичні знеболюючи..а ви собі уявляєте ,як вони страждають???Це можуть зрозуміти лиш люди в яких померали свої чи знайомі..Біль нестерпна,а ліків нереально ні дістати ,ні купити із за браку коштів.Вона продавала їх за заниженими цінами,а брала собі бо ризикувала і теж хотіла їсти....!!!!! з зарплатою 2500.

?
?

як могла медсестра мати доступ до спеціальних бланків рецептів, до особистих печаток лікарів та печатки лікувального закладу? і чому в аптеці їй на ці рецепти видавали ліки? багато питань, багато дійових осб, а відповідає одна за злочин скоєний групою осіб. но нє?

!
!!!

винних треба карати, але давайте вже припинемо" травити" лікарів всіх підряд! вже і так нема до кого звертатися,залишилося іх мало,Кому робимо гірше?

Ч
читач

Всі хороші , білі, пухнасті... Чиновники, не в схемах, вчителі не в схемах, місто на кладовищі (до нажаль) даром, завищених цін на роботи шо проводяться куда не глянь немає,одні доктора кпець які погані......

O
Oleg

а почему не по статье за торговлю наркотиками? онкохворим какие лекарства дают "ходовые"

Н
Нажаль

Вони, крім того ще і на похованні померлих всі повязані

П
перехожий

взагалі то по розмовам ситуація мала місце може і рік тому. Чому до тепер тиша? Не ДОНЕСЛА? Чи знову *ДЕЛО ВРАЧЕЙ* у місті розкручується?

С
совпадение

не думаву, ош там не замішані дохтори, і заввідділення, но увидиме.

П
Пенсіонер

У чинадієві в поліклініці з безплатними ліками вообще кошмар, кому хочу тому дам, ко принесе шось у пакеті тому тоже шось дадуть, а кому не хочуть не дадуть. Раз у пів року у них є безплатні ліки, хотя в аптеці твердять що по селам кожен місяць дають безплатні рецепти.

Ч
читач

80 % трогати не будемо. 111 називай тих шо в 20 %. так простіше. Корумпований у тебе язик. подяка за роботу то не корупція. Ти щи скажи шо всі офіціанти то корупціонери , бо чайові беруть.

1
111

80 % працівників медзакладу корумповані та повязані на різних схемах

ДЛ
ДО ЛІКАРЯ

Затюкали то куда? Думаю що то в мозок. Відкрийте посилання коли міняли главрачів....,коли взяли врача .. Коменти рясніли і модератор прикинувся мертвим. ...Хтось заступився за вас?. Хто міг, витерав ноги... Хтось сказав що то не правда? Так шо не не.....

Л
Лікар

Змініть у назві посилання з лікарки на медсестрк,чи хоча б на медпрацівника,бо лікарів і так уже затюкали

К
Колега

Зловили нарешті нашу Нелічку Кохан з Лісарні яку вже не раз наказували і попереджали про ці афери. Не послухала. Тепер сяде

З
Знаючий

Колись може і торгували наліво і направо. Тепер прижали серйозно це діло. І якщо чесно та за останні рік точно дають безкоштовно ліки. Люди в шоці. Ніколи такого не було. А цю авантюристку аферистку треба посадити

М
мукачево

Цим займаються багато лікарів (зав,відділенями як в ЦРЛ, так і в полклініці), що мають доступ до медпрепаратів. Так практикував покійний психіатр С.І.В., виписуючи на психічнохворих ліки, що потім здавалися в аптеки міста.

О
Олена

громадянка К. будучи медичним працівником без відома лікарів-онкологів -а мені здається то їх був бізнес всіх

Ж
Женько

Це пі***ец ...

Ч
читач

та лікарка чи не лікарка ? ориділіться пісяки...

П
Пенсіонер

Вот таку су-у на років 10 закрити.

K
ka

тварина.

Читайте також