Медведчук повертається на Банкову

7
1

Після призначення Андрія Портнова заступником глави Адміністрації президента Віктора Януковича чимало журналістів та експертів пов'язуть це кадрове рішення з повернення до активної політики екс-глави Адміністрації Леонада Кучми Віктора Медведчука.

Зокрема такої думки дотримується директор групи «Політтех» та штатний піарник Блоку Юлії Тимошенко Тарас Березовець.

«Портнов був одним із тих депутатів у БЮТ, які завжди виступали за широку коаліцію з Партією регіонів. – зауважив експерт. – До речі, він входив до вузького кола фахівців, які з боку БЮТ вели переговори стосовно внесення змін в Конституцію разом з Партією регіонів. Тому для Портнова такий перехід не є чимось фантастичним, тим паче що виборча кампанія була програна. А опинитися щонайменше на 5 років у жорсткій опозиції для людини, яка намагається себе реалізувати, насамперед, фахово, – дуже невтішна перспектива». Зрештою, додав Березовець, Портнов ніколи не був ідейним бютівцем.

З огляду на ці обставини, зазначив експерт, не виключено, що зовсім скоро знову почнуть обговорювати ідею широкої коаліції ПРіБЮТ. «Портнов має високий статус серед своїх колег з БЮТу, знає з ким домовлятися, як вести правильно переговори. На даному етапі така широка коаліція неможлива, тому що занадто далеко зайшов конфлікт і вона зараз невигідна ні Януковичу, ні Тимошенко, – пояснив Березовець. – Але у ситуації, коли Янукович не має наміру розпускати цю Верховну раду, хоче з нею співпрацювати, прийде час і перед ним постане необхідність отримання конституційної більшості заради проведення конституційної реформи. Це можливо не раніше ніж через рік».

За словами аналітика, головним завданням, над яким працюватиме Портнов у Адміністрації президента, – це допомогти Януковичу перетворити Україну на президентську республіку.

«Зрозуміло, що Портнов піде з публічної політики і зосередиться на роботі на Банковій. І в цій ситуації важливо розуміти, що Портнов завжди був близький до Медведчука. Його призначення та поява були зроблені однозначно за погодження з Віктором Володимировичем», – наголосив експерт.

Березовець зауважує, що звісно поява Портнова в Адміністрації Президента – це не повернення Медведчука у чистому вигляді, оскільки у того складні відносини з Януковичем. «Але все таки у якійсь іпостасі Медведчук звичайно себе реанімує. Він ніколи не втрачав інтересу до публічної політики, завжди правильно диверсифікував ризики, і розраховував зайняти високу позицію як у випадку перемоги Тимошенко, так і у випадку перемоги Януковича».

Коментарі

Т
Тамара

та він нікуди і не дівался

Читайте також