Медики Закарпаття розказали про епідеміологічний стан в області

14
0

Лікарі станом на сьогодні охарактеризували ситуацію з туберкульозом на Закарпатті порівняно з іншими областями. Медики запевняють, хвороба виліковна, головне пацієнтам звертатися у не запущеній формі.

За підсумками лікарів, у містах рівень захворюваності знижується, тим часом у районі зростає. В рамках місячника боротьби з туберкульозом, який тривав із 24 лютого до 24 березня в Ужгороді наголосили на профілакиці і дали поради хворим

До всесвітнього дня боротьби з туберкульозом розповіли про епідеміологічний стан Закарпаття. За словами Любові Марковцій, сухотами захворіти може будь-хто, але найбільше в зоні ризику перебувають соціально не захищені верстви населення, а також люди з шкідливими звичками та ВІЛ інфіковані. Медики заспокоюють, адже наразі епідеміологічний стан на  Закарпатті стабільний. Це попри те, що хворі на туберкульоз у краї є. Як каже п. Любов, туберкульоз -  це проблема  усього суспільства. А тому у державі діє програма “Глобального фонду”, за рахунок якого купують протитуберульозні препарати та оснащують диспансери. Щодо захворюваності на туберкульоз серед дитячого населення, то пані Катерина констатує позитивну тенденцію. Одна  з  проблем у боротьбі проти туберкульозу -  і самі хворі. Непоодинокі  випадки, коли пацієнти відмовляються від лікування. Для цього в Україні та в області, загалом, діє проект медико-соціального супроводу хворих. Хоч епідеміологічна ситуація в області стабільна, проте профілактика туберкульозу  дуже важлива. Адже раннє та своєчасне виявлення недуги гарантує більше шансів на швидке одужання.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також