Медитацію визнали як ліки від самотності

11
0

Найпростіша форма медитації допомагає запобігти відчуттю самотності, а також сприяє зниженню реакції організму на неспокійні емоції, яка здатна викликати деякі серйозні захворювання. Таких висновків дійшли дослідники з Університету Каліфорнії.

Вони виявили, що літні люди, які брали участь у 8-тижневій програмі зі зниження стресу, повідомили, що їх почуття самотності різко знизилося і стало не таким вагомим.

Позитивні результати підтвердили й аналізи крові піддослідних. Відзначалося значне зниження вираженості генів, пов'язаних з розвитком запальних процесів.
 
Учасникам потрібно було налаштовувати розум на сьогодення, але не концентруватися на минулому.
 
Таким чином, вчені схиляються до того, що медитація допоможе людям виробити в собі нове відношення до стресових відчуттів. Вона гальмує процес посилювання стресового стану, тим самим оберігаючи організм від розвитку запальних реакцій. У підсумку почуття самотності перестає наростати, як снігова куля, і затихає.
 
Попередні дослідження вже пов'язували відчуття самотності з підвищеним ризиком серцевих захворювань, депресією, а також хворобою Альцгеймера і передчасною смертю.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також