"Менше залежати від Києва": Брензович розповів як угорцям Закарпаття слід готуватися до парламентських виборів

11
12

У Берегові в суботу відбулося чергове засідання Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), де розглядалися питання, пов'язані з майбутніми парламентськими виборами в Україні.

Голова КМКС, народний депутат України Василь Брензович зазначив, що наразі невідомо за яким політичним напрямом буде слідувати Володимир Зеленський, новообраний Президент України, і як це вплине на національні меншини країни, включаючи угорців Закарпаття. Тому наразі найбільш актуальним для закарпатських угорців питанням є підготовка до парламентських виборів у кінці жовтня.

За словами Брензовича, перша за все, важливо, аби на Закарпатті було створено угорський виборчий округ, при умові, якщо нинішня змішана виборча система залишиться в силі. За виборчим законодавством України при формуванні виборчих округів слід враховувати співвідношення населення інших національностей у регіонах. Відповідно КМКС звернулося до суду, щоб зобов'язати ЦВК дотримуватися закону. Брензович запропонував головам сільських рад населених пунктів Закарпаття, де проживає в основному угорськомовне населення, також звернутися до ЦВК з відповідним клопотанням.

Брензович зазначив, що в угорців Закарпаття є можливість отримати свого представника у парламенті України якщо до закону про вибори будуть внесені певні зміни.

Голова КМКС також нагадав, що в Україні вже через рік має завершитися децентралізація державного управління, в рамках якої повинні бути створені нові об'єднані територіальні громади та нові виборчі округи. За його словами, якщо у державі реформа впроваджена вже приблизно на 70 відсотків, то на Закарпатті процес лише розпочався. Тому закликав представників муніципалітетів, де проживає угорськомовне населення, активніше приймати рішення про створення територіальних об'єднань, щоб угорці Закарпаття менше залежали у прийнятті рішень від центрального керівництва з Києва.

Брензович повідомив, що він підписав петицію зі зверненням до Конституційного Суду України з проханням переглянути так званий "Закон про мову".

А також закликав всіх угорців Закарпаття, які також мають громадянство Угорщини, взяти участь у виборах до Європейського Парламенту, що відбудуться 26 травня.

Коментарі

Д
Доктор

заперевального потрібно госпіталізувати - шизофренія у Троцкія Гоя

Г
Гой

Наостанок Голова української дипломатії розповів як дати навіженим мандярам копняка у нахабну пику = https://www.eurointegration.com.ua/news/2019/05/21/7096414/

П
патріот

за весь час для виборців алкаш не зробив нічого,гроші Венгрії всі поділили.Ще все їм мало...коли вже нажруться.

М
Менджул

До чого туй заперевальні чи ни заперевальні ? Што ни видко , што Брензович туй нам каламутить воду . Округ му подавай , ху - ху му не треба ? Вшиткі сь ме туй єднакі Што ни видко ош Брензович утділять мадярську общину уд нас , и чинить ї обособленов , што сліпісьте ? Пошов на ...уй Брензович !

Б
Берегово

При тих Возможностях що цьому гнидові Угорщина дає такі фінансові потоки чудеса міх робити в Закарпатті а він що робить Пан Брензович з Послом в Києві каждий день Бухає по Ресторанам ! Леше то Жаль що ВУгорщині сліпі а сліпо вірять в Таких Політиків! А плюс нетреба їм плакати Вони КМКС був в Більшості в Області і дуже багато посад займали ! Але багато Розумних людей Закарпаття це все Бачило повірте !

Ш
Шоні

17:51.Заперевальна гнидо, правильно “МукачевО”! Ідіоте четвертний!

Б
Берегово

Всі Берегівчани які розумні бачили що Брензович зовсім за свою каденцію нічого не робив .Да це правда через них тоїсть Через КМКС роздавали кошти для розвитку Українських Угорськомовних меншин ЦЕ Правда але і ті кошти з розумом Ефективно роздати немогли ! Розумним Угорцям пишу ви подивіться в Ромунії в Словаків в Хорватів як працюють Ці Програми підтримки то леш банда КМКС в Закарпатті займається деребаном і рекламує що це Їхнє ! Стид і позор! Задумайтесь що він робив в Парламенті Пан Брензович плюс Угорець якого батько і на цей момент незнає по Угорськи !!!!!!!

М
Мукачеве

Вибачте за осквернення української-державної мови, неграмотний я...

М
Мукачеве

Я не люблю шоколад.А ти напевно полюбляєш водочку.,скотина ти руська .іди до пуцькіна і повези з собою козла депутата

ЯН
я не кажу що порядок

Мукачеве ти поїдеш до пороха чоколаде лизати зайцю !!!

М
Мукачеве

Цей buzi ,як розпустили парламент куди піде робити.Напевно до дауна Orban поїде kurvazni.

Д1
до 121

ти по більше дружи з мізками, поменьше нюхай , ідіоте ,ти скоро під себе вже срати будеш,

Читайте також