Мер Мукачева привітав з 95-річчям учасника бойових дій (ФОТО)

13
0

Сьогодні, 12 листопада, відзначає свій 95-ти річний ювілей учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, член президії та ради Мукачівської міської громадської організації «Ветерани України», полковник у відставці Микола Миколайович Тарасов.

З першого дня Великої Вітчизняної війни Микола Миколайович, випускник Одеського авіаційного училища, літав у авіарозвідку як командир авіаланки бойового розрахунку училища, брав участь у бойових діях на території України, Росії, Білорусії, Польщі, Німеччини у складі Західного, Південно-Східного, Північно-Кавказького, Сталінградського, Південного, 4-го Українського, 1-го та 3-го Білоруського фронтів.

                                         

За роки Великої Вітчизняної війни Микола Тарасов виконав 483 бойові вильоти. У повітряних боях, під час особливо важливих завдань, особисто збив 17 ворожих літаків. Війну закінчив у Берліні на посаді командира авіаційної ескадрилії у званні капітана.
За відвагу та героїзм у роки ВВв був двічі нагороджений орденом Червоного Прапору, а також орденом Вітчизняної війни І-го ступеня.

З 1957 року Микола Тарасов проходив службу у місті Мукачево у 486 винищувально-авіаційному полку на посаді заступника командира, а згодом – начальника штабу. Він був і залишається активним учасником громадського життя міста, ветеранського руху.

Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл,  разом з секретарем міської ради Іваном Маняком та заступником міського голови Михайлом Лабошем відвідали, розчуленого від несподіванки ювіляра, який поділився своїми спогадами про минуле та думками про сьогодення.

Гості, у свою чергу, тепло привітали Миколу Миколайовича, побажали  йому міцного здоров’я, гарного настрою, а також  і надалі  бути активним учасником громадського життя  міста .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також