Mercedes-Benz виповнилося 125 років

48
0

125 років тому, 29 січня 1886 Карл Бенц змінив світ, подавши патент до Головного відомство авторського права Німеччини на винахід «транспортного засобу з двигуном». Цей день вважається офіційним днем народження автомобіля. За 125 років компанія Mercedes-Benz отримала права на 80 тис. винаходів.

Daimler відзначив ювілей інновацій урочистим прийомом в Штутгарті. Серед запрошених: політики, бізнесмени, іноземні гості з автомобільної промисловості.

«Для автовиробника інновація була і залишається ключовим фактором успіху, і в наші дні важливість її тільки зростає. Без сміливості в пошуку нових ідей, не був би винайдений автомобіль, а без інновації не було б прогресу. Компанія Mercedes-Benz, винахідник автомобіля, завжди прагнула активно розвивати цей вид транспорту», - наголошується в офіційному повідомленні компанії.

З 1886 року, в якому Карл Бенц і Готліб Даймлер представили «Патент Моторваген» і «мотоколяску» відповідно, компанія зареєструвала більше 80 тис. патентів. «Патент-Моторваген» Бенца був першим автомобілем в світі і символом новаторського духу і майстерності. У той час весь вид триколісного автомобіля говорив про те, що настала епоха швидкості. Мотоколяска Даймлера, у свою чергу, стала першим чотириколісним автомобілем.

Торгова марка Mercedes була зареєстрована в 1900 році. По суті її батьком став австрійський бізнесмен Еміль Єллінек. У 1897 році бізнесмен поїхав купувати автомобіль, який на той момент ще носив назву Daimler.

За його поверненню спортивний Daimler Phoenix, який купив австрієць, викликав великий попит у оточуючих, і він вирішив попросити фірму провести ще кілька автомобілів під назвою Mercedes. Так звали його дев'ятирічну дочку.

Еміль Єллінек не тільки розмістив замовлення ще на 36 автомобілів, але також увійшов до компанії зі своїм величезним капіталом, згодом ставши членом правління компанії Daimler Motoren Gesellschaft (DMG).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також