Мешканці Ділового на Рахівщині протестують проти подвійного паркану на кордоні з Румунією (ФОТО, ВІДЕО)

18
33

За інформацією власкора Mukachevo.net, який побував на місці події, місцеві мешканці вимагають надати їм доступ до річки.

Як прокоментували редакції Mukachevo.net, у прес-службі Мукачівського прикордонного загону, ділянка якого йому підпорядкована, дані заходи, тобто встановлення паркану, проводяться в рамках протидії протиправній діяльності поблизу кордону.

— Такий паркан встановлюється на найбільш загрозливих ділянках. Заходи проводяться в рамках виконання розпорядження голови Закарпатської ОДА, які направлені саме на протиправну діяльність на українсько-румунській ділянці кордону, - розповіли у прес-службі загону.

Наразі роботи по встановленню паркану призупинені. Зауважимо, що це вже другий паркан вздовж річки Тиса на лінії держкордону з Румунією. Перший встановили раніше у вигляді колючого дроту. Тобто йдеться про спорудження подвійного паркану.

Також, стало відомо, що днями у Діловому відбудеться сесія, на якій місцевим мешканцям та активістам пояснять та доведуть законність встановлення відповідних загороджень на кордоні.

Зазначимо, що саме у селі Ділове Рахівського району одразу через річку знаходиться кордон з Румунією, тому тут найчастіше фіксують факти контрабанди.

Саме на цій ділянці минулого року контрабандисти смертельно травмували прикордонника наїхавши на нього автівкою.

Відомо, що багато місцевих мешканців заробляють на життя саме тим, що переправляють цигарки через кордон до Румунії.

Увага! На відео нижче присутня ненормативна лексика.

Коментарі

Р
Русский

Понимаю-легкие деньги... Пока будет разница в цене сигарет в Украине и за кордоном...ничего с контрабандой сделать не смогут...

.
.....

Уйміться вже контробандисти , всі вас знают хто ви є і чим займаєтеся , велись би ви скпромніше ніхто б нічого й з місних не був проти вашого заробітку, але ж ви обнагліли

ДР
Для руського

Так так свободно шниряєте за кордон контробандисти.

Р
Русский

Странное дело....обрели наконец свободу 5 лет уже как и лучшего ничего не придумали чем строить заборы..

,
,

Та виходить ми найнебезпечніші. і нійзаможні від усіх. Але щоб щось мати,вся вулиця, весь теплий сезон не гріє боки на курортах, а живе з природних ресурсів. Тобто всі прекрасно знаєте, що біля кожної хати продають гриби, яфини, суниці, горішки. А це нелегкий людський труд. А негативні коментарі залишають вороги, заздрісники. Стосовно не літературного діалекту,не лише в Діловому, а й у цілому Рахівському р-н районі не вживають слова,, ош,даву, знаву, питаву,, і такі подібні. Гайналики, навчіться літератури, бо вас дуже видає ваша мова.

.
.....

Що стосується мітингу то постидайтеся вже ви котробандісти хто вас не знає вже задовбали. Ви користуєтеся що у нас у державі немає порядку чустуєтеси не наказаними от у чому біда

М
Місні

Но і в кого це немає колодязя?

Ч
Читач

Знаки оклику праві - потрібно брататися. Бо в розбраті появляються так звані круті, які спеціально роблять пакості, щоб потім їх вирішувати за рахунок обдурених. Ці пакосники живуть за принципом - ваше горе, наше щастя. В радянській армії найбільш дружніми серед українців були закарпатці. Шануймося, бо ми того варті. Покажемо іншим, що таке справжня взаємоповага.

!
!!!!!!

ну і не в кожного колодязь в домає ...так що як не знаєте то не пишіть просто щоб лиш написати????

!
!!!!!

Ви бачили хотя б один раз що ті жителі які проживають біля колючки і були на мітингу то займались контробандою? Звичайно ви так кажете щоб прикордонники вийшла як завжди ні в чому не винні ...Звичайно вони ж прикордонники їм все можна а якщо просто мешканець який проживає там вийшов на мітинг то все він контробандист.

Х
ха

Пан Блок дістав галюк

М
місні

На так званий мітинг який влаштували якоби жителі то ми не заперечуємо що деякі були із них жителі які проживають біля колючки як ви висловилися та вони і є з числа контробандистів. Людям які не займаються контробандою там не стояли

Н
нік

Військові ні до кого не чіпляються. Чомусь проблеми мають з військовими тільки контробандісти

Б
Блюк

До мудаків що нище пишиет, ош ви "люди"...Ви є наволочі які не знаєте, як переправляти МОЇ сигаретлики які Я івам даю. Уд вас козлів одні мені збитки. Най вам ЗАКРИЮТЬ путь до Тиси кідь не знаєте "робити"!!! А щодо води НЕ 3,14ЗДИТЬ у кожного є колодязь у дворови.

!
!!!!!!

І те що там написано в попередніх коментарях що там контробандисти стоять лише то це не так стоять проти жителі Ділового які проживають попри ту колучку.

!
!!!!!!

Ну так звичайно,перекрутити все не так вже й важко ....те що прикордонники побивають невинних нівчому чиїхось дітей ,також те що в ночі страшно вийти на двір тому,що прикордонники бігають направляють зброю на людей на це зовсім ніхто й уваги не звиртає.Чому люди проти паркану?..не тому що неможна переправляти цигарки а тому що не в кожного є вода в дома і хтось її бере з річки для тварин, розглянемо ще приклад якби відбулась в когось пожежа в кого в дома води немає то з відки її взяти щоб хоч трішки погасити вогнище до приїзду пожежної машини ...Від цих парканів моторошно йти навіть по дорозі те відчуття що ти йдеш біля якоїсь в’язниці..а якщо хучуть щоб цигарки не переправляли то не треба спати на службі і перегладати фільми абож розмовляти по телефону якого ніби сховали а пробуджуватись тоді лише коли їде начальство...Тож спочатку обсудіть всі варіанти чому люди проти ще одного паркану й поставте себе на їхнє місце не сразу ж оскарбляйте людей бидлами,циганами і перекручувати все.

І
ііііі

Шановні читачі. Де ваша толерантність? До Вашого відома у селі Ділове не має жодного цигана. Пошукайте у картах, ромські поселення є у Рахові, Бичкові, Тячеві, Хусті, Мукачеві і так далі. Так що не відомо хто з Вас є хто.

П
Правдоруб

Бидло бунтує та дуже нервує тому, що буде ускладнено їхню "діяльність" по незаконному переміщенню контрабанди через "зеленку".

Ч
Читач

Тепер зрозуміло, чому зменшилася на сайті кількість коментарів на незрозумілій неукраїнській, ромскій? мові (боло, позиравуть, гузиця, никати, палачінта, пичка, парадички, пуцька, шкіритися). Усі пішли на боротьбу проти сітки і автоматів. Без перекладача не зрозуміло нічого, що вони говорять.

І
ііі

Де видано, щоб військовим командували чи класти їм кордон чи ні, що то за порядок, де чиновники ? В якій ми державі живемо, хто керує

З
ЗЗЗ

ЦИГАНИ К.....НІ

Д
Дід

Дійсно,як тепер іхтіандрам плавати та ниряти з цигаретликами на горбу.Вихід один-рити тунель.Замість іхтіандрів в Діловому виросте покоління кротів.

М
мігаб

Хто вийде, щоб закінчити своє життя як начальник застави березанський

М
мешканці

Ганьба. Кожен судить по мірі своєї вихованості. Як підтримати, то нема кому, а як обливати брудом, то всі глотку перегризти готові. І це населення одного села,і це хочуть європейцями бути. Дикарі! Більшість з вас усіх і мають річку за безкоштовний смітник. Коли пакетики кидати,то перші,а на протест проти сітки навіть не вийшли з свого двору. От і маєте нашу підлу націю. У Бичкові, Лузі ягози попід хатами не має, бо люди себе відстояли. Нехай буде, але за межами населеного пункту. Ніхто не знає хто і коли застрягне в ній, а це не звичайна колючка. Тут багато кілометрів небезпечного дроту, який повністю загородив річку.

Ц
Циганщина

Циганам по циганськи

ДС
Для СБУ

СБУ провірте будь-ласка Струтина Василя, Лаврюка Андрія,Миколу Лупшака то і всіх остальних свої поплічників контробандистів вони здадуть

.
.....

На сесію підуть тільки ті хто заінтересований щоб паркану не було бо як буде з контробандов , простим людям всеодно зведуть паркан чи незведуть. А з контробандистами ніхто звязуватись не буде бо ми зовсім не захищені .

М
Місні

Якщо у селі таке си робит, на відео чітко видно хто як себе вів, наскільки обнагліли контробандисти, а реакції з боку посадовців ноль, то такі ми захищені прості люди і військові, ганьба

Г
гість

що не слово - то мат..., геть через алкоголізм виродилися

М
Місні

То не мешканці Ділового на Рахівщині протестували проти паркану на кордоні з Румунією а контробандисти і їх родичі. До якого часу ми прості місні будемо терпіти і жити в страху від конробандистів. На військових вони нападают і все сходит контробандистам з рук. Де є СБУ? СБУ невидить проблеми ? Доків буде такий безлад? Якщо така у нас мудра влада , що военні потерпають і місцеві від контробандистів і вони у селі неможуть зробити порядок то нехай розпустят військову частину знімут колючий дріт та най собі ходят контробандисти спокійно через кордон. Дивлячись на відео видно як нападают на військових , як захистила влада військових, як ?

.
.

ШТО Й СЯ ВЛАДА ТЮРЬМУ ЗРОБИЛА З ЛЮДИ СЕ УЖАС ОБО РОБОТУ ЯКУСЬ ЛЮДЯМ ПРЕДЛОЖИТИ ТА НЕТ НЕГОННА А КОЛЮЧУ СІТКУ МІЛІОНИ СПИСУВУТЬ СОБІ У КАРМАН . АНУШ ЛЮДИ УЗНАЙТЕ ПО ЯКІВ ЦІНІ ТОТА СІТКА МИЙТЕР ТА БУДЕТЕ У ШОЦІ ШО ОНИ КОЛО ВАС КРАДУТЬ ТАКІ МІЛІОНИ . А ВО ЇМ НА РУКУ ОШ АНУ ПОЗИРАЙТЕ ТУЙ ЙЕ ВІДІО БОЯТЬСЯ ГОРОДИНИ ЛЮДИ

R
Red

В армію їх забрати. Хай порядку їх навчають там

Г
гуцул

се укр.армія...))) смолоші Їм в очи плюють а вони стоять як барани....дві три очеріді над головами бися ромуни просрали... і запакувати на даунбас пів села..... буде порядок....оху..ли контабанда.....

Читайте також