Мешканці Іршавщини поділилися із губернатором своїми проблемами в освіті

14
0

Більшість тамтешніх навчальних закладів потребують ремонту чи добудови

     Під час прийому громадян, який провів голова ОДА Олег Гаваші, чи не половина звернень стосувалася роботи навчальних закладів району – більшість з них потребує ремонту чи добудови.

     Зокрема – Ільницька загальноосвітня школа-інтернат. Тут навчаються 123 дитини різного соціального статусу – сироти, напівсироти, діти, позбавлені батьківської опіки, та діти з багатодітних сімей.

     Минулого року для створення нормальних умов навчання і проживання дітей з районного бюджету було виділено 250 тисяч гривень, за які вдалося відремонтувати житловий корпус: замінено водопровід, каналізацію, санвузли. За словами директора закладу Бориса Конограя, інтернат потребує спортзалу, також необхідно перевести заклад на автономне опалення.

     – Після реорганізації школи-інтернату у 2007 році на його базі було створено два заклади – власне інтернат та спортивний ліцей з футбольним профілем, – розповідає Борис Конограй. – Інтернат залишився без спортзалу, а його ми потребуємо, адже діти перебувають у нас цілодобово. Щодо опалення, то наразі одна котельня забезпечує теплом два заклади, але через значну протяжність теплотраси – майже кілометр – втрата тепла становить майже тридцять відсотків, тому доцільніше збудувати автономну котельню для інтернату.

     Ще в одному освітньому закладі Ільниці – загальноосвітній школі I-III ступенів – минулого року розпочато ремонт покрівлі. На сьогодні змінено дах на шатровий на одному з корпусів школи. Для продовження ремонту даху над актовим залом потрібно 300 тисяч гривень. Ще 80 тисяч необхідно виділити на ремонт опалювальної системи в школі.

     Значних капіталовкладень потребує й Ільницька школа мистецтв. Вона розміщена в колишній сільській амбулаторії. Відтак сім кабінетів для проведення уроків з десятка предметів замало для півтори сотень учнів. Директор школи Юрій Ломага розповів, що наразі кілька класів вони орендують у сільській школі, але для повноцінної роботи закладу необхідно додаткові приміщення.

     За словами начальника відділу освіти Іршавської райдержадміністрації Віктора Симканинця у найбільшому після районного центру населеному пункті – Ільниці – працюють чотири загальноосвітні школи, школа мистецтв та чотири дитсадки. У 2008 році для цих закладів було виділено більше півмільйона гривень.

     – Минулого року лише з районного бюджету на капітальні ремонти закладів освіти було виділено 4,3 мільйона гривень. На жаль, цього року уряд не виділив жодної копійки на капітальні видатки, тому нам потрібно буде виходити з можливостей місцевих бюджетів. Кошти будуть спрямовуватися в першу чергу на завершення ремонтних робіт, розпочатих минулими роками, – констатував Віктор Симканинець.

     В селі Осій робоча група відвідала загальноосвітню школу. Тут за останні два роки в ремонт покрівлі вкладено понад мільйон гривень. Також проведено ремонт актового залу та їдальні. В планах – ремонт класних приміщень, інформує Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також