Мешканці Ставненської громади на Ужгородщині не можуть закупити дрова на зиму

20
1

Сільська рада опублікувала офіційне звернення до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра захисту довкілля та народним депутатам.

Відповідні ліміти на заготівлю дров та збиральництво визначаються державною кожен рік. Це дає змогу встановити певну кількість потрібних паливних матеріалів для домогосподарств та підприємств, які використовують їх для обігріву приміщень та приготування їжі.

Так само визначаються ліміти на збір ягід і грибів для заготівельників. А без відповідних документів вони не вправі займатись їх реалізацією.

Як йдеться у зверненні, у Ставненській сільській раді та мешканців сіл відсутня інформація про затверджені ліміти у 2021 році на паливні дрова, дикорослі ягоди та гриби. Така ситуація дуже критична та може призвести до зриву опалювального сезону 2021-2022 року. Також, встановлені ліміти можуть суттєво збільшити надходження до місцевого та державного бюджету.

Попередньо, причина у тому, що досі є невизначеною ситуація з Нацпарком, який і має розробляти та погоджувати відповідні ліміти на паливні дрова.

Вже довгий період у Нацпарку "Ужанський" триває конфлікт між колишнім та новим керівниками. Екс-директор ніяк не полишить спроби рейдерського утримання на посаді.

А новий керівник, відповідно, не має можливості повноцінно приступити до своїх посадових обов'язків. Через це страждають люди, які залишилися без матеріалу для опалення своїх домогосподарств, та засобів для заробляння коштів на ягодах і грибах.

У зверненні згадують, що через дану ситуацію вже є навіть факти порушення кримінальних справ, коли житель села Стужиця, пенсіонер, батько учасника АТО хотів заготовити собі дрова, аби обігріти домівку.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
Славік

Та до народних депутатів: корупція в дії.

Читайте також