Мешканці вулиць Достоєвського і Годинки, забудовники та міська влада досягли компромісу (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

17
5

12 серпня в Ужгородській міській раді відбулася земельна комісія для вирішення конфлікту між мешканцями будинків по вулицях Достоєвського, 2 та Годинки, 8, а також забудовниками.

Забудовника представляв Фартушок Ігор Іванович. Він повідомив наступну інформацію: у 2005 фізособа Галинський на відкритому аукціоні придбав спірну ділянку. Протягом ряду років ним  проводилося проектування. Спершу це мав бути 9-поверховийбудинок, потім 5-поверховий. Проводився захист проекту,  велися суто технічні підготовчі роботи. Однак пан Галинський був вимушений у червні 2012 році продати ділянку своїм знайомим. Тож зараз власниками є  Тігран Геворкян і Росоха Михайло.  

Варіантів виходу з ситуації у забудовника є декілька.

Найбільш підходящий  - це облагородження навколишньої території: стоянок, дитбудинку, скверу. Щоправда незрозуміло, де саме ці площі будуть знаходитися.  Другий варіант – це заміна іншою земельною ділянкою, але питання ще в тому, хто буде відшкодовувати проектні роботи. Незрозуміло також , хто саме  винен у виділенні земельної ділянки.

Від громади виступав Ходанич Петро Михайлович (мешканець Годинки, 8). Він  погодився з тим фактом, що всі документи на земельну ділянку відповідають нормам. Справа полягає в іншому.

16.09.2005 року на аукціоні продавали «чагарник, пустир», хоча будинок було здано в експлуатацію ще  в листопаді 1985 р. і відтоді гроші за цю територію збиралися невідомо на що міською радою. А з 2005 р мешканці оплачували ЖЕКу прибирання приватної власності пана Галинського.

Не менш важливе питання, як можна було викласти на аукціон ділянку, де проходять електрокабелі, головна газова магістраль, розміщені водозливні колектори, зачіпаючи ще  частину загальноміського тротуару та частину заасфальтованої території, котра є міжбудинковою територією. «Де був технічний відділ?», - питають люди.

Рішенням зборів мешканців вирішено запропонувати земельній комісії наступне:

1. Надати протокольне доручення підготувати проект рішення ужгородської міської ради про скасування рішення про надання дозволу на проведення земельних робіт. 

2. Надати юрвідділу УМР рекомендації підтримати в суді позовні вимоги мешканців щодо скасування рішення сесії Ужгородської міської ради 4 скликання від 2005 року про продаж ділянки.

3. Доручити земельному відділу здійснити вивчення цього питання та віднайти аналогічні ділянки в місті.

За рішенням земельної комісії Ужгородській міській раді порекомендують на черговій сесії 20 вересня відмінити рішення про надання дозволу на проведення земельних робіт  та віднайти аналогічну ділянку і відшкодувати проектні витрати власнику.

Обласна рада в Депутатський запит Чубірко та качур до прокурора та начальника УМВС Закарп області від імені жителів будинків по вулиця Достоєвського, 2 та Годинки, 8 . жителі вияснили, що дана ділянка числиться як

До слова, підтримала жителів і Закарпатська обласна рада. Сьогодні 12 вересня на засіданні ряд депутатів висунули запит до обласної прокуратури та інспекції ДАБК в Закарпатській області, котрий підтримали 88 із 89 присутніх депутатів. Текст запиту читайте нижче. 


Нагадаємо, вчора забудовники в телефонному режимі пообіцяли меру міста, що найближчі дні ніяких робіт виконувати у сквері не будуть, але свої права на будівництво відстоюватимуть в суді. Більше того, вони уже звернулися до прокуратири зі скаргою на мешканців, що останні перешкоджають їм в будівництві на власній земельній ділянці.

Коментарі

ЗН
за нами правда

жители правы и настаивайте на своем, ламайте заборы бейте морды, а Погорелову большой РЕСПЕКТ от всех жителей Ужгорода, продай под своим забором землю какому-то ПП под МАФ!!!! И не рассказывай быдлу если вам не нравится жить в курятнике пиздуйте в село жить!!!

ОА
Олег Акваріумович

Олегові аква, а ніхто не питатиме мешканців. Містер мутка Погорелов не мав права викладати цю ділянку на торги в 2005 році. Але хабарі творять чудеса. Все було схвачено, ніхто про це не знав, всі рішення на оф сайті міськради зняті, роками там пустота а "робота" йде по повній. На нари Віктора Володимировича, перша ходка розуму не прибавила. Тому суди приймуть рішення на користь забудовника. Корону стянули, а шо казати про шматок землі пару соток. Ужгородською міськрадою повинна зайнятись генеральна прокуратура, однозначно.

М
Магомед

Що тут говорити? Міська влада за бабки, які пішли не в казну міста, а в кишеню тодішньої влади (2005 рік) "продала" ППшникові ділянку. Коли він зрозумів, що будувати там не можна, то "перепродав" знайомим, яким, як більшості в цій країні, НАСРАТИ на закон. А мешканці молодці! Хай відстоюють свої права!

ОА
Олегові аква

повністю з Вами згідний, люди побурчали - депутати попіарились, суд вирішить-будівництво відбудеться) просто жителі в нас неграмотні..

ОА
Олег Акваріумович

Мешканці не праві. То їх банальна наглість і алчність, бо МИ ТУТ ХОЧЕМО БУТИ САМІ. Що б там не відбувалось, а будинок і так збудують, бо закон не порушено.

Читайте також