Microsoft заплатить 300 млн. за вкрадені технології для Word

17
0

Верховний суд США визнав, що корпорація Microsoft використовувала при розробці програми Word крадені технології. Як повідомляє Bloomberg, судді одноголосно відкинули заклики представників Microsoft та її союзників, зокрема компаній Apple Inc і Google Inc, скасувати рішення попередньої інстанції та послабити патентне законодавство.

За рішенням суду, компанія Білла Гейтса повинна виплатити майже 300 млн. доларів компенсації невеликий канадській фірмі i4i, яка ще в 2007 році почала процес, доводячи вину Microsoft у незаконному використанні запатентованої технології.

Зокрема, мова йде про технології роботи з форматом XML, яка застосовується в Microsoft Word 2007 і Microsoft Office 2007.

Суд також наказав Microsoft припинити продаж версій Word, в яких використовувалися спірні технології.

«Це одна з найбільш значущих бізнес-справ, вирішених у суді за останні десятиліття», – заявив після засідання глава i4i Лаудон Оуен.

«Хоча результат не такий, на який ми сподівалися, ми будемо продовжувати виступати за зміни в законі, який дозволить запобігти зловживанням в патентній системі та захистити винахідників, що володіють патентами, які відображають справжні інновації», – зі свого боку, прокоментував представник Microsoft Кевін Куц .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також