Міфи безвізу: як довести прикордоннику мету поїздки та скільки відмов у в’їзді чекати

15
14

Безвізовий режим не дає гарантії, що вас впустять до ЄС так само, як гарантій не давала і наявність візи в паспорті.

Чутки про те, що багатьох прикордонники завертатимуть на кордоні, не мають нічого спільного з реальністю. Яскравим прикладом є Грузія, де безвіз діє 1,5 місяці і за цей час відмовили у в’їзді тільки 26 грузинам із 11700, тобто рівень відмов складає 0,2%.

Кількість відмов на кордоні буде значно меншою за рівень відмов у консульствах, переконують експерти, спираючись на досвід країн, які нещодавно пройшли такий же шлях, як Україна. Але якщо до тепер грала велику роль ваша візова історія, то нині на кордоні звертатимуть увагу на історію поїздок. Тобто, якщо у вашому паспорті є кілька перетинів кордону різних країн, то запитань майже не виникне. Якщо ж у вас пустий паспорт – ви в групі ризику.

Будьте готові спокійно і щиро розповісти прикордоннику про мету своєї подорожі і обґрунтувати свою фінансову спроможність. Якщо покажете зворотній квиток і бронь готелю, цього більш, ніж достатньо, але ця умова не обов’язкова.

  • Їдете на шопінг на один день? Чітко поясніть куди саме і коли повертаєтесь.
  • Прямуєте до друзів чи родичів в гості? Захопіть записник з їх іменами, телефонами і адресою, та попередьте, щоб були на зв’язку у випадку, якщо прикордонник вирішить їм зателефонувати. Зверніть увагу – офіційних запрошень, завірених печатками, тепер не потрібно!
  • Хочете подорожувати автомобілем різними містами і ще не знаєте, де заночуєте? Будьте готові розповісти маршрут подорожі, що саме хочете побачити, які там є варіанти готелів. Але така подорож передбачає, що людина не перший раз їде в Європу і має досвід, тому власнику чистого паспорта навряд чи повірять.
  • Плануєте податись в похід та ночувати в палатці? Очевидно, про бронь готелю у цьому випадку не йдеться. Просто поясніть свій маршрут і розкажіть, в яких місцях будете зупинятись на ночівлю.

Нагадаємо, вчора Рада ЄС остаточно схвалила безвіз для України. 

Коментарі

Д1
до 13 27

Літом у турциї на своі очі бачив як російське консульство допомагало своїм громадянам а українське забило болт на своїх

Н
Надя

Це все необхіноді пояснювати мадярському, чи польскому, чи словацькому пограничники, або в аеропорту країни в яку ви прилетіли. Українська сторона має лише провіряв наявність закордонного паспорта і реєструвати, що ви покинули Україну. Їздила багато разів по безвізовому режимі, то скажу одне: платоспроможністю, ночівлею і планами в іншій країні цікавляться лише пограничники іншої країни, щоб виявити чи ви не маєте планів нелегально залишитися жити і працювати в тій країні. Українській же стороні, це все по барабану має бути.

М
митьо

што ся так волнуете тать набийте жибы эврами та готь де пиритинайте готь в мугангу

К
Ковач

Цікаво а якому ж я погранцу маю обяснювати мету поїздки? українському або венгерському? думаю якшо венгерському прикордоннику то з цим виникнуть труднощі, не всі ж вмію говорити на венгерській...

Д1
Для 13:27

Убийся головов об стіну, майдауне недороблений..

Д1
До 12.55

Коби у кацапів ни було МРОБЛЕМ,товди они би ся так ни тривожили.Ти куму мозги париш ни ідийний ШО,хуть по нашуму буде што.І ни варяжку а рукавицю.Калінка малінка йо моё...Ваша защита лиш у йинному,ціні нафти,которая подлая не хочет дорожать.Спиш ти уд 1917 року,сном ЛЁНИНА.

МД
Мукачівець до До Рем 12:05

От шо ти за сомар такий, який за своє стійло в житті не виходив? У мацкалів нема мроблем із європейськими візами! Їм відкривають набагато швидше і простіше!!! Коли не знаєш про шо говориш - ліпше закрий варяжку і не сміши народ! ;) Більше того - з мсцкальським паспортом люди почуваються захищеними своєю державою,звернувшись у своє консульство отримають допомогу в скрутних ситуаціях. А наші зазвичай, якщо на три букви тебе соізволять не послати, то просто культурно розводять. Подорожую багато і знаю про що говорю. А ти? Підплачений трохи "ідейник", чи просто в казки ще віриш? Якщо другий варіант, то проснися, подорослішай, виїдь за межі як не країни, то хоча б області... Побачиш багато нового! Гарного дня! ;)

ДР
До Рем

Хлопче Євробачення не проводять там де керує криміналітет.Вам росіянам прийдеся змиритись із введенням безвізу.Євросоюз не кідалово,як ви.Українські заробітчани постійно підтверджують своєю поведінкою доброту і чесність.А от вам зеленим чоловічкам ніхто не вірить.Ні Лукашенко,ні Назарбаєв,не говорячи про інших.І вас будуть фільтрувати , как это по вашему -С ПРИСТРАСТИЕМ.

О
Олексій

Хто це писав? Можете одразу звільняти, людина некомпетентна.

Д7
До 77

Мукачівський р-н в Кольчині.А Мукачево біля воєного госпиталя .

7
77

Де паспортний стіл зараз в мукачеві???? Киньте адресу! Великі черги?

/
///

матеріал писала людина яка максимум була не пересечці

КБ
Ко би не був

Тому для целого в Євросоюзі підтримали закон про призупинку без віза, тільки нам про те нічого не говорять. Якщо на кордонах піде щось не так то візи повернуть. А нам ця проклята влада знов наплете про якісь труднощі у вирішенні деяких проблем із паспортами. Би вже здохли всі ко там сидить.

Р
Рем

Україна - це країна із катастрофічним рівнем криміналітету. Як буде ця зараза фільтруватись на кордоні - тут виникнуть суттєві проблеми.

Читайте також