Міфи безвізу: з 11 червня старі візи залишаться чинними, але переваги на кордоні не дадуть

9
5

Після введення безвізового режиму власники біометричних паспортів більше не зможуть подати документи на виготовлення «шенгену».

Чутки про те, що віза в паспорті і надалі даватиме перевагу при перетині кордону і є гарантією, що вас пустять у ЄС – не відповідають дійсності, пояснюють експерти.

Перш за все, після введення безвізу у власників біометричних паспортів просто-напросто не прийматимуть документи на оформлення «шенгену», бо такими є правила ЄС.

Якщо ж у вас старий (не біометричний) паспорт з діючою візою, то ви зможете їздити в ЄС, доки її чинність не спливе. А потім найкраще буде оформити собі біометричний паспорт і назавжди забути про візові центри, адже наявність «шенгенки» у старому паспорті жодної переваги на кордоні перед безвізовими подорожуючими вам не даватиме.

Нагадаємо, сьогодні Рада ЄС остаточно схвалила безвіз для України. 

Коментарі

В
вовчиця

бумаги нитреба вести лем бабло напаранно

О
Орест

Перевага є. Вона в тому, що з візами не потрібно везти з собою купу паперів про фінансове забезпечення, запрошення і бронь в готелях.

О
Олексій

Міф №1) по безвізу можна буде їздити на заробітки Міф №2) по безвізу можна буде їздити на навчання Міф №3) по безвізу можна буде їздити у відрядженні Міф №4) по безвізу можна буде їздити на лікування Правда: без діє виключно на туристичні поїздки!

Ш
Шоні-бачі

До Марії-по біометриці можна буде знаходитись у всіх країнах Євроунії,в Румунію,Болгарію і Кіпр тоже можна їхати , хоть вони і не у Шенгені.Короче у 34 країни Європи.Короче : Австрія, Андорра, Бельгія, Болгарія, Ватикан, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Монако, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Словенія, Словаччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція. Асоційовані члени Шенгенської зони: Норвегія, Швейцарія, Ісландія та Ліхтенштейн.

М
Марія

тобто з біометричним паспортом можна буде знаходитись лише у шенгенській зоні?

Читайте також