Мікрокредити онлайн 2020: лайфхаки і хитрощі

31
0

Якщо зимові свята неабияк спустошили гаманець, найпростіше рішення — оформити мікрокредит.

Зараз вибір мікрофінансових організацій як ніколи великий. Усі вони змагаються за вашу увагу та не соромляться голосно заявляти про ставку 0% та інші переваги. Проте якщо недбало підійти до питання позики, можна потрапити на гачок. Що треба знати, щоб цього не сталося?

Лайфхак 1 — всі кредити онлайн на картку на одному сайті

Не секрет, що більшість МФО дають перший кредит під 0,01% на день. Але як бути, якщо вивже брали першу позику? Логічно, виберіть іншу компанію, щоб скористатися перевагами першого мікрокредиту. Не Манівео єдиною. А в цьому вам допоможуть сайти-агрегатори МФО. На них зібрані пропозиції десятків популярних мікрокредитних компаній. Ці онлайн-сервіси дозволяють порівняти всі кредити онлайн на картку чинних в Україні МФО: ставки, суми та умови позики. Так вийде оформити кілька десятків «перших» кредитів під 0,01%.

Лайфхак 2 — не ведіться на додаткові пропозиції МФО

Трапляються випадки, коли МФО схвалює лише частину позики, наприклад, 3000 грн замість бажаних 5000. А нижче кнопка «Збільшити суму позики на 2000 грн». Не натискайте її, якщо не хочете переплатити сотні чи навіть тисячі гривень. Річ у тім, що додаткові гроші надаються як друга позика під основний відсоток. Це не 0,01%, а в 150-200 разів більше — зазвичай 1,5–2%. Оформте кредит на схвалену вам суму, а якщо потрібно більше — перечитайте лайфхак 1.

P. S. Так само маніпулюють і з термінами мікрокредитів. Якщо МФО пропонує збільшити кількість днів для повернення позики, не сподівайтеся, що це безкоштовно. Під час схваленого терміну першого кредиту буде нараховуватися 0,01% на день, а кожного наступного — основна ставка.

Лайфхак 3 — користуйтеся акціями та розіграшами

В умовах великої конкуренції чого тільки не придумують мікрофінансові організації, щоб схилити на свою сторону клієнта. Розіграші призів, акції «Бери більше, плати менше» і т. д. Організація активностей для залучення позичальників ефективна для МФО. Це приносить нових клієнтів. Та й людям-позичальникам вигідні акції. Звісно, ймовірність виграти невелика, але ви точно нічого не програєте. Той же мікрокредит, тільки з шансом завестись новеньким смартфоном.

Лайфхак 4 — не беріть кредити в МФО

Найкращий спосіб уникнути переплати по мікрокредиту — взагалі його не брати. Якщо ви можете позичити гроші у хороших друзів, родичів чи знайомих, так і зробіть. Так висока ймовірність отримати безстрокову позику під реальних 0%. Проте не зловживайте цим, на шкоду дружбі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також