Міліція найближчим часом розкриє резонансну крадіжку картин з Ужгородського замку

7
0

можливо, вже до Нового року

Начальник ГУ МВС України в Закарпатській області полковник міліції Павло Кононенко повідомив, що, можливо, вже до Нового року буде розкрито резонансний злочин щодо викрадення картин метрів закарпатського живопису з Ужгородського замку. Про це головний міліціонер області сказав сьогодні, 11 грудня, під час його першої зустрічі з пресою, інформує кореспондент ZAXID.NET.

Нагадаємо, у вересні цього року з приміщення Закарпатського краєзнавчого музею, що розташований в Ужгородському замку викрали 4 полотна метрів закарпатського живопису. Пропали картини `Водоспад Лютянка` Грабара, `Ліс` Кашшая, `Буковий ліс` Манайла та `Ворочівські скелі` Бокшая.

Одне з викрадених полотен - пейзаж Антона Кашшая `Ліс` - знайшли співробітники СБУ спільно зі слідчими ГУ МВС України в Закарпатській області в київському антикварному салоні. Полотна згаданих майстрів користуються неабиякою популярністю серед поціновувачів закарпатського живопису й коштують десятки тисяч доларів. За неофіційною інформацією, зокрема, картини Йосифа Бокшая на останньому аукціоні в Києві продавалися за ціною від 25 тис. доларів.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також