Мільйони користувачів не можуть підключитися до Skype

11
1

Cервіс інтернет-телефонії Skype в середу ввечері перестав відповідати на запити частини користувачів по всьому світу.

Адміністрація сервісу в офіційному блозі визнала проблему і заявила, що на відновлення працездатності буде потрібно як мінімум кілька годин. За неофіційною інформацією, проблеми відчувають близько половини користувачів сервісу.

Певний час інженери компанії не могли зрозуміти, що відбувається, повідомляє Телеком блог.

"Ми перепрошуємо наших користувачів за збій в роботі нашої системи, зараз ми з'ясовуємо причини події. Наші інженери і співробітники сайту в режимі нон-стоп працюють над відновленням сервісу. Щоб бути в курсі змін, заходьте на нашу сторінку в Twitter" - заявила прес-секретар Skype.

Близько опівночі причини події було з'ясовано. За інформацією компанії, сталося ось що: в результаті проблем з певними версіями Skype відмовилася працювати значна кількість комп'ютерів, що виконують функцію "супервузлів".

До супервузла, як до комп'ютера-посередника часто звертається пристрій відправника повідомлення, для того щоб знайти шлях до одержувача. Інженери Skype почали створювати нові супервузли, щоб привести роботу сервісу в нормальне русло, але це може зайняти кілька годин. Причини, через які супервузли вступили в конфлікт з деякими версіями Skype, не називаються.

Також у повідомленні компанії говориться, що деякі можливості сервісу, такі як відео-конференція, можуть не працювати ще значну кількість часу.

Нагадаємо, 24 листопада повідомлялося, що сервіс Skype встановив рекорд за кількістю користувачів. Як стало відомо, 22 листопада сервісом одночасно скористалися 25 мільйонів осіб.

Коментарі

S
Skype

zadrot

Читайте також