Міністерка освіти поставила один з ліцеїв Закарпаття за приклад усій країні (ФОТО)

9
9

Під час робочого візиту на Закарпаття Ганна Новосад відвідала Свалявський професійний будівельний ліцей, та розповіла про нього на своїй сторінці у Facebook.

– Друзі, знайомтесь, це Олександр, він – директор Свалявського професійного будівельного ліцею (перше фото). Йому всього 28, і він рік як очолює ліцей та робить з нього крутезний хаб для підготовки кваліфікованих робітників. За цей рік спецфонд ліцею зріс до 800тис грн, наприклад, – зазначила Ганна Новосад. – Зазвичай в нашій уяві, профтехшколи – це убиті приміщення і обладнання 70-х. Але поза цим усталеним стереотипом складно побачити ті, хоч і повільні, але зміни у модернізації профосвіти. Сьогодні у цьому ліцеї у Сваляві нарешті запрацював навчально-практичний центр з електротехнічних технологій. Це один з кращих НПЦ з тих, що я бачила останнім часом. Погортайте фото – вам сподобається.

За словами міністерки, гроші держава за напрямом завжди виділяє однакові. Для такого типу НПЦ – це 630 тисяч грн. Далі діють інші фактори – чи виділила додаткові гроші область, чи якісно здійснено закупівлі, як підійшов керівник закладу до організації роботи НПЦ:

– Тут все склалось практично ідеально. На 2020 Уряд збільшив субвенцію на створення таких центрів профосвіти у 5 разів. Ми плануємо віддати регіонам 259 млн грн, на умовах співфінансування, – на осучаснення обладнання в професійних школах.


Коментарі

П
правда

Іштване, тобі скільки років дитино. Про яку прокуратуру ти кажеш: похід у прокуратуру для мене - проблему корупціі не вирішить, а лише створить мені особисті проблеми. Систему міняти потрібно, щтоб сам факт купівлі дисертаціі, яку на замовлення написав якийсь професор, не означав автоматичного отримання наукового ступеню кандидата або доктора наук. Для цього необхідно ліквідувати такий стаціонарний інститут як чинні вчені ради, які стали розсадником корупціі. Іх повинні замінити створювані експромтом за 7 днів до захисту спеціальні анонімні комісіі, членів яких дисертант має взнати тільки в день захисту. Тоді ймовірність того, що даун із купленою роботою зможе іі ще й захистити різко падає. А на сьогодні процедура захисту - це театральна постановка для стенограми в Киів, де наперед заготовлені питання дисертанту і його відповіді.

М
ММК

За то проститутки їздять на каєнах. Правда в тому, що світ міняти потрібно починати з себе.

N
nmjnz

До нижнього ,не гоніть шо вся молодьож така!Є багато дітей які хочуть вчитися і вчилися гарно в шоколах ,уніврситетах .Чесними знаннями закінчили на червоний диплом,і їх за кордоном наших спеціалістів з руками і ногами беруть ,знаючи добре англійський,там можна підучити.Ви не видити шо всі наші мозги і робоча сила вюди в європі,яких там цінять .А тут одні хабарники ,алкаші,медицина жопі освіта в жопі.Де таке видано ,шоби медсестра будемо казати без категорії,має зар.плату3,5тис.грн.Якраз недавно страйкували у Львові невідкладна медицина,та шей і то з задержкою дають!

С
Сусід

А хто тих кандидатів з докторами шанує? Мерзота, яка має куплену дисертацію таким чином набиває собі ціну і хоче для цього грошей. Викладає, як кіт на глині у Лохово. Усіх їх потрібно виводити на чисту воду. Але є інша мерзота, яка не хоче вчитися і несе гроші за оцінки, бо хоче мати диплом. Тому в кінцевому рахунку освіта ніяка.

ДО
До останнього

Ти в якій краіні живеш? Забув? Наівний, даже никого не поміняли, лиш калим подогнати, а з тебе посміються.

І
іштван

У прокуратуру йти треба а не тут правду писати!

П
правда

Результат корупціі в сфері захисту кандидатських та докторських робіт- потрапляння деградованих елементів в нашу науку. На конкретній вченій раді Ужну за останній період в наукову систему за допомогою корупціі потрапило куча неадекватних людей: докторантка Б. (ій дисертацію писала доц. ...), докторантка Л. (ій дисертацію писала проф. ...), докторантка Д. (ій дисертацію писала проф. ...), докторантка К.(ій дисертацію писав доц. ...), на підході до захисту докторантки К. та М. (ім роботу вже написала проф. ...). Цей ряд можна і далі продовжити. Покищо так. Наступний раз почнемо відкриватипріщвища, бо це вже безподобство, у що перетворюють нашу науку.

П
правда

міністерка всі сили кинула на реформування фундаменту системи науково-освітньоі сфери: шкільну освіту та профосвіту. А про дах забула - дах скоро рухне. Кваліфікація персоналу у вищій школі катастрофічно падає. Вища освіта та особливо наука - в стані конвульсій. Міністерці терміново необхідно щось робити із корупцією в сфері захисту кандидатських та докторських дисертацій, бо зараз в систему через це корупційне вікно массово потрапляють інтелектуально деградовані елементи. Конкретний приклад в нас в області. На одному із факультетів УжНУ начальство відкрило за допомогою чемодану доларів вчену раду по захисту кандидатських дисертацій. Для факультетськоно начальства ця вчена рада - джерело заробітку, за рахунок якого начальство купило собі вже докторську дисертацію. Претенденти на захист дисертаціі сплачують керівнику вченоі ради 2.5-3.5 тис.дол. тільки за допуск до захисту. Члени вченоі ради як колектив підприємства приймають замовлення на написання дисертацій та іх пишуть.

С
саша

Най би відвідала Мукачівський військовий ліцей і побачила кілько там грошей крадеться, списується на ремонтах і столовій, який контингент навчається, який клімат в колективі за останні роки все хуже і хуже і все ділиться і покривається обласними чиновниками з освіти. Браво, так тримати.

Читайте також