Міністр Балога пояснив, як об'єднуватимуть закарпатські виші

12
16

Кабінет міністрів на засіданні 17 серпня вніс зміни у своє попереднє розпорядження про об’єднання чотирьох вищих навчальних закладів Закарпаття. Про це сьогодні у Києві повідомив лідер Єдиного Центру, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

 

«Президент України доручив Кабінету міністрів невідкладно розібратися у ситуації навколо злиття вишів. Адже йшлося про цілком реальну загрозу масових протестів викладачів і студентів. Імовірно, Глава держави ретельно вивчив аргументи авторитетних науковців, викладені у листі на його адресу. Вони просили Президента втрутитися і не допустити об’єднання чотирьох ВНЗ у спосіб, встановлений розпорядженням Кабміну».  
 
За словами В.Балоги, як урядовому куратору Закарпатської області йому було доручено опрацювати зміни у прийнятий документ.  Фахівці освітньої галузі спільно з юристами запропонували новий порядок реорганізації вишів Закарпаття, який і був представлений для обговорення членів уряду.
 
Головним і принциповим моментом є не просте злиття, що визнано неправильним, а приєднання трьох вузькопрофільних ВНЗ до найстарішого і найбільшого закарпатського вишу – Ужгородського національного університету. Таким чином, буде збережено та розвинуто наукову і освітню базу області. Студенти Закарпатського і Мукачівського державного університетів, Закарпатського художнього інституту після реорганізації вишів продовжать навчання в УжНУ.  
 
«Сьогодні уряд зняв усі проблемні моменти. Новий порядок об’єднання ВНЗ влаштує всі зацікавлені сторони. Адже події розгорталися так, що в реорганізацію вишів вже почала проникати політика. Але студенти мають вчитися, а викладачі – читати лекції і писати дисертації, а не мітингувати на вулицях. Особливо тоді, коли їхні права і інтереси можна і потрібно захистити добре продуманим, зваженим рішенням».
 
Лідер Єдиного Центру відзначив, що прийнята сьогодні нова редакція розпорядження Кабміну є результатом безпосереднього діалогу громадськості і влади. За оцінкою В.Балоги, уряд цього разу продемонстрував здатність діяти швидко і гнучко, визнаючи допущені прорахунки.
 
«Це означає, що і в інших гострих ситуаціях, і в інших сферах суспільного і державного життя активна позиція, обґрунтована критика здатні давати якісний результат. У підсумку виграємо всі ми, виграє країна», - сказав політик.

Коментарі

В
Ваня

є вже рішення чи це уловка з ужну?

НС
Не справедливо

і киньте хтось ссилку на рішення КМУ.

НС
Не справедливо

Сьогодні уряд зняв усі проблемні моменти. Новий порядок об’єднання ВНЗ влаштує всі зацікавлені сторони. - Правильно виразились "всі зацікавлені сторони" - влаштовує Балогу та УжНУ. А інші три вуза прирівняли до 0.

Е
Едо

Сань,ти дебіл )

А
Арсеній

Сань :"Африка в центрі Європи"???, ну таке твердження на сучасному етапі (2011) може бути притаманне лише інженеру, який напевно навіть уявлення немає про Закарпаття. Тут історія не та що в Києві чи Луганську, наша земля віками завойовувалась і не лише Австро-Угорщиною, тому в нас і різноетнічна культура, архітектурні памятки всіх епох і різних народів, і не менш широкопланова історія, тому коли радикально висловлюєшся про ту чи іншу область, спочатку почитай про неї, про її історії, а потім добре подумай що ти говориш про всіх її жителів.Особливо акцентую увагу на слові ПОДУМАЙ!

О
Олексій

те, що "проблема" обєднання вузів вийшла на новий рівень, то це дуже добре!!!Особисто я впевнений, що до якого б рішення не дійшли наші посадовці, воно в будь-якому випадку буде мати позитивний вплив...а обєднати вузи все рівно потрібно, якщо не всі чотири, то хочаб три (ЗакДУ,МДУ та ЗакХІ).

ІУ
Іванка, УжНУ

В мене склалося враження, що ти Закарпаття і в снах не бачив. Приїдь і переконайся, які в нас люди, які ми звірі і який у нас університет. Я більш, ніж упевнена, що ти будеш приємно здивований і думку свою зміниш. Сліпо вірити доповідям хай і культурної людини не має сенсу. Мало лі хто і що може написати. Якщо ти мав змогу ознайомлюватися з доповідями угорських авторів, то чому ж не почитав історію Закарпаття? Вона тобі багато що пояснить. Я ще раз наголошую, що Закарпаття сьогодні зовсім не Африка. І тут живуть свободолюбиві націоналісти, освічені, роботящі і заможні. Я подорожувала всією Україною і токого не бачила ніде.

С
Сань

Хто тобі сказав що нормальна людина не може називати іншу людину звіром, я не вірю що ти в своєму житті ніразу не ображала іншу людину безпідставно наприклад. Це не образа це доповідь культурної людини з культурної королівської угорщини відносно безкультурного закарпаття. Автро-угорщина доречі була батьківщиною великої кількості геніїв таких як Зігмунд Фрейд,Людвиг ван Бетховен,Иоганнес Брамс, Райнер Мария Рильке, Франц Ка?фка, Ласло Биро, Георг Бекеши. Це лише з тих кого я памятаю, невже про цю країну можна казати що вона не образована?

РМ
Редакція Мукачево.net

Низка коментарів промодеровані через порушення правил коментування на сайті.

ІУ
Іванка, УжНУ

=) Мило, що в Києві випускають неграмотних інженерів. Ну-ну, ви ж не звірі, ви не кусочок Африки в Європі=) Подивимось, хто до чого доживеться

ІУ
Іванка, УжНУ

Інженер і на безкоштовному?=) ну-ну=) здивував, блін=))) Ти вважаєш, що з часів угорської русі не відбулося змін? Ти в своєму Києві не сьогодні так завтра будеш хліба голодний. Називай нас, як хочеш, то лише про рівень твоєї культури говоритиме. Звірьми нормальна людина нікого обзивати не буде. З дипломом УжНУ я у твій Київ пхатися не буду, мені і тут добре. А ти живи собі у г...ні і думай, що купаєшся в шоколаді. У нас тут інші цінності, уявляєш.

С
Сань

Якщо ти віриш що ти після закінчення УжНУ комусь потрібна чи в те що на Україні цінять чи з інтересом ставляться до диплому УжНУ то ти ще одна наївна неотесана, на вас як на дебілів по всій країні показують - вас всіх гуцулами чи бандеровцями називають, а ти мені байки росказуєш. Дитинко ти ще Універа не бачила й не нюхала, я вивчився вже давно в Києві на інженерному, на безкоштовному тому не тобі мене тупим називати. До 22 ну не я ж це написав, я просто з ним згоден - Почитай "Доповідь Едгара Егана про угорську русь" в обласній бібліотеці.

ІУ
Іванка, УжНУ

22, повність підтримую=)

ІУ
Іванка, УжНУ

Вельмишановний "Сань"! Якщо ти не чув про УжНУ, професорів, та їх дисертації, тоді, очевидно, цивілізація не дійшла саме до тебе. Оскільки ти даєш собі моральне право ображати Закарпаття і все, що з ним пов"язане, ти є нічим іншим, як безкультурним бидлом. Надіюся, університет (хоча я більше схиляюся до думки, що ти пихатий школяр), який ти представляєш, виділяється неабияким складом НЕдебілопрофесорів і не менш "обдарованих" студентів. Щиро вірю, що твої ораторські замашки є приводом для їх гордості, хоча для освічених людей ти не більше ніж неотесаний придурок!

2
22

Сань не треба ображати закарпаття, сам ти звір і до тебе цивілізація не торкнулась, я ввавжвю Ужну треба залишити таким яким він є а, обєднувати потрібно ЗакДУ МДУ і ЗХІ

С
Сань

Вчена людина Едгар Еган в своєму докладі писав що закарпаття це африка в центрі Европи, люди тут як звірі цивілізація не торкнулася їх навіть на початку 20-го століття, які універи? які дисертації? хто вас в Европі таких свідомих чекає?

Читайте також