Міністр Балога розкритикував Путіна та закликав Кремль змінити платівку

14
9

Такі враження посадовця від вчорашнього засідання українсько-російської комісії у Криму.

«Вчора був на комісії з росіянами. Враження похмурі. Багато невихованості, від цього гостинних українців трясло. Президент Путін перебрав допустимі ліміти запізнення. Поїхав до байкерів і їх бойових подруг, цим показав пріоритети. Вийшло навпаки, ніж у давній пісні «пєрвим дєлом дєвушкі, а самальоти патом». Діла не відповідають словам», - написав політик у своєму Facebook.

«Нечемно втручатися, коли говорить господар зустрічі. Очевидно, пан Путін не знає це правило. Коментував виступ Президента Януковича. Мабуть, думав, що це доречно і розумно. З цим згодні були далеко не всі. Дехто з гостей також, це було видно», - додав Балога. 

За його словами, нових ідей росіяни не привезли: «Пропозиції обезжирені. Мислення залишилося те саме. «Ми дотуємо Україну на мільярди доларів знижкою на газ». «Україна має вигідну ціну на російський газ». Може, це говорилося для Ніжнєго Тагіла чи Вятки? Києву слухати таке вже не цікаво. Кремль, міняй диск».

Міністр Балога прокоментував перемовини і про Митний союз та ЄЕП (Єдиний економічний простір - ред.): «Тут росіяни застосували свою тактику прінуждєнія. Так ніби це треба не їм, а нам. Знайшли прекрасний приклад – Білорусь. Явно не розуміють, що українцям це не орієнтир. Мабуть, далі думають, що Україна спить і бачить себе в неоСССР. Щось там у них в підходах явно застопорилося. Думаю, що так справи не робляться. Сусіди, які один одного поважають, в усьому ведуть себе поважно. Українська сторона показала, що вважає Росію партнером. Що показала Росія? Мені особисто нічого нового».

Коментарі

1
1

Балога собі забагато дозволяє, говорити аби що тільки щоб щось говорити - вчинок аж ніяк не міністра. За свої слова потрібно відповідати і надіємось, шо його це не омине!

Г
Гафія

Дорогий Пітю! Ти маєш рацію.

Г
Геннадій

Висловлювання В.Балоги варте поваги. Це поступок громадянина, а не чиновника, який трясеться за тепленьке місце.Частіше потрібно вказувати кремлівським недоміркам хто вони є.Що бидло є бидло, а хамло є хамло в які б регалії його не одягали.Може тоді, нарешті позбудуться наші політики відчуття меншовартості по відношенню до "старшого брата".

Д
дідо

Гагарін ся долітав. А ті ся Вітю до....иш міні ся видить.

В
вуйко

що не кажіть, а сміливо.

D
dyr

Не триндіть. Тут Балога сказав те, що чув і бачив.

В
Виговський

Нічого нового Балога не сказав. Ще коли Богданові козаки їздили домовлятися з москалями, то вже тоді чудувалися з тамтешніх грубих звичаїв. Все ж таки ляхи, хоч і ворогами були, в культурному плані вабили козацтво більше. Нічого не змінилося.

П
Пітьо

Це "лебедина пісня" Балоги. Він знає, що міністром буде недовго і тому висказався по таким питанням, до яких не має ніякого віднощення. І права про них говорити теж.

П
Путин

Для Балоги подходит другая песня Хто ты такой? Досвидания!

Читайте також