Міністр Гриневич пояснила, як саме поступово вводитимуть укрмову в школах нацменшин (ВІДЕО)

12
18

У інтерв'ю ТСН урядовець заявила, що ця ситуація, яка склалася, має привернути нашу увагу до шкіл національних меншин.

– Ми маємо, перш за все, покращити там якість викладання української мови, – наголосив Лілія Гриневич.

За її словами, після 4 класу не всі предмети відразу почнуть викладати українською мовою, а за необхідністю тієї чи іншої школи, або регіону це може бути 25% з ціллю, аби наприкінці здобуття загальної середньої освіти частка предметів викладання українською мовою дійшла до 60%.

Далі – пряма мова.

Коментарі

*
*****

Руссо боти, дарма лізете зі шкіри))) Українську мову все-одно будете вивчати.

Б
Бендера

Из за таких як юлій якому сниться боти цезарьом .крим и донбас уже тютю. И се лем начало дале буде хуже кить не задумаетеся шо робите майдано кастрюльо голові

Б
Бендера

До юлія Цезаря))))первое я знаю сись русько польсько идиш старословянський искуствений язык.другое.а ти ко такий понтий пелат исус ко ти аби ришати ко українець а ко нет.шо дилишь на сорт людей так як галичани дилять .???? И ви держитеся за свою мову тому шо кить не поддержувати искуственно. Та він ищезне и буде русский Який и так используе большинство граждан.ти поидь мало по украине та сядь у трамвай та послухаю на якому говорять..например запоріжжя вать кировоград.

ДЮ
До Юлія

Вам треба звернутися до Берегівсбкої дурки - там ще е дохтора, які вас чекають.

Й
Йовбак

Йо! Правду маєш. Нам близькі по ментальності буряти, чуваші, удмурти і інакі чисткровніє русскіє братья.

Ю
юлій

громадяни України мають знати українську мову. Інвалідам, укрофобам можна не знати, але при цьому давати довідку про неповноцінність як громадянина України, що не дозволятиме їм голосувати. Араби, афроамриканці, індуси за рік проживання вивчають українську мову на непоганому рівні, а інші мають інший мозок? Не потрібно себе так обмежувати. Скільки мов людина знає, стільки разів вона людина. Хто не може вивчити мову, той підтверджує свою девіантність. Інше питання з деякими людьми (окремими представниками населення), які і не планують тут жити. Тоді потрібно це питанні вирішувати конкретно. Наприклад, не володієш і не говориш державною - вибачай, на державну і громадську роботу не брати (або з перекладачем за його рахунок). А фермерством, садівництвом - будь-ласка. Не переселяти ж їх як московити цілі народи переселяли.

Б
Бендера

Бендеровка як людям бреше!!! Ты ищи уповишь ош ты галичанко не мриеш а бы внаукраине запретили русский язык !!!.и о кстати як вы думаете утки она така взялась. Місто народження явно не харьков вать одеса . Там на галичині якісь люди вообще чужи другим областям по ментальності.

.
....

мені шкода што я незакінчив мадярську школу шансів більше

М
Москаль

інтерв'ю https://www.youtube.com/watch?v=g7jWxgOYMiA

М
Москаль

про національний вопрос, Лілею Гранулевич та СС Галичина- інтервью на нюс-ван з 16 минути

А
Андрій

Венеціанська комісія уже дала добро? Чи Гриневичка у великого політика грається?)

Н
Незакарпатка

Ліньки прочитати весь текст. У чотири рядки аж 3 рази українська мова прописана без скорочень. А Закарпатькам й так замало.

ДО
до Ольги

дурна? Ви що, угорка? Нє? То не чірікайте про угорців

G
gumi

дійсно розумна людина, і по праву її хвалять ті ідіоти, які з того хаосу просто нічого не зрозуміли. Для однозначності, я про доописувачів нижче. Крім того бреше про "представників". Викливали якогось вчителя наказом до себе і використовують у якості відмазки. Всі організації надалі стверджують про відсутність розмови

О
Ольга

Гриневич просто умнічка . Повністю її підтримую. І Клімкін теж все правильно пояснює. Сьогодні Угорщина в такий брудний спосіб просто бореться за виборця , а пройдуть вибори і все затихне. Зараз в українських школах вже дуже багато діток угорців навчаються українською мовою і батьки задоволені . На перервах і вдома спілкуються рідною мовою . І проблем ніяких немає . Проблема в Орос Ілдіці , вона боїться , що втратить студентів і втратить угорські гроші . Ось і все . Самі угорці абсолютно спокійно сприйняли цей закон . А воюють тільки Брензович з Ілдікою . Ось така правда .

Z
Zoltan

Проснулись через 26 лет. Витаю :)

З
Закарпатка

Що значить "укрмову"? Ліньки написати нормально - українську мову? Це все ж інформаційне видання, а не десь напис у своїх зошитах чи щоденниках, де можна скорочувати. Не дозволяйте собі неповаги до української мови, навіть в таких дрібницях.

В
василько

гриневіч бреше і нечервоніє! ст.7 у цій формі була уже у законопроекті від лютого місяця, а не внесена поправка перед голосуванням!

Читайте також