Міністр Кулеба: ситуація, коли Угорщина домінує в угорській громаді Закарпаття, є неприйнятною

5
13

Про це заявив віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інтерв’ю виданню «Сегодня», коментуючи відносини з сусідом.

– Наші угорські друзі і партнери, а я попри цю нашу з ними таку дискусію і сварку все ж вважаю, що це друзі і партнери, ніяк не можуть прийняти один простий факт. Так, як було до ухвалення закону про освіту, вже ніколи не буде. Тобто ситуація, коли Угорщина домінує в угорській громаді Закарпаття, коли угорці Закарпаття не володіють українською і навіть російською мовою, а володіють лише угорською, є неприйнятною. Ми хочемо, щоб ці люди шанували свою культуру, щоб вони пам’ятали, що вони є угорцями, щоб вони вільно володіли угорською мовою і могли вільно подорожувати до Угорщини. Але ми так само хочемо, щоб вони завжди пам’ятали, що вони громадяни України, що це теж їхня земля, що це їхня країна, і щоб вони розмовляли мовою цієї країни, розуміли її історію та історичне значення. От і все. Але ситуації, коли лише угорська частина історії працювала, а Україна, по суті, була відсутня, вже не буде. Коли наші угорські партнери сприймуть цей факт, тоді вони будуть здатні знайти з нами збалансоване рішення, до якого ми готові, коли інтереси і Угорщини, і України будуть враховані, – наголосив Дмитро Кулеба.

Коментарі

M
Miki

Указом 1954р. Рядянськов владов було організувувати ромські поселення біля поселень національних меншин, мадяр іта мало а іх ще з циганами зхрестили??????,

БІ
Балога І.

Кулеба на половину прострілений деб*л і це його краща половина! Знали у кого питати думки, у оленя який 3 класи закінчив... як і журналісти які пишуть єресь за Закарпаття в Угорців не знаючи історії як і той міністр недорозвинутий!

І
іштван

Вам ГУКАНАМ не місто в ЄС!

КН
Кулебі на замітку

Мадяри допомагають місцевим підприємцям, надають фінансові гранти, щоб люди трималися своєї землі, займалися легальним бізнесом. Щоб мадяри мали кордон з цивілізованими людьми, а не бидлотою циганською, яка сигарети і паленку за пазухов перевозять. А юсрайна на то як реагує? Каже підприємцям, шо вони мають податок із отриманого гранту сплатити. Хто єдиний, хто подоходний... Нормальна країна ця файна юкрайна? ;)

М
Микола

Швабра заперевальна, йди далі вилизуй гузиці полякам)

0
02:46

Все, словесна діарея закінчилася, ыкало пудциганське?

0
01:07

01:07 вас уже двоє?!))обостряк пішов,прокапайся!Так і заяви дохтору-нас двоє,я і Васька,пишемо на закарпатців,усяку єресь,бо ми кріпацького роду,у нас маніакальна навязчевость,себе любимих,і чуство ненужності у апонентів,які нас,просто ігнорять,як людей нищоі касти,а у нас манія велічія,(безпідставна) і ми страдаємо.Гадимо ім усяко,то у нас в крові...А ми-ж Голобородьки,кожен презедент,у своій сторонці...у всіх рейтингах на пешому місці,по сніду та туберу особливо,скоро продавати будуть нас з землею разом,з хатками мазанками(мазафаканками)доляр стриба,машину можно в тридорога розмитнити,і всеб нічого...ото тіко ті кляті мадяри з руснаками життя не дають,вже скоро Галя з туречини повернется,з заробіток,з животіком,радість то яка!Сильна сімя,сильна краіна!ага!ото іду моста перекрашу...просто свято якесь,научимо європу бенкетувати...якшо з голоду не попухнемо.Самі здохнем,але шоб другим краще не було...дохтор випишіть,пурген!ага!

П
Петро

Україна уже домінує з 52 міліонів залишилося добре якщо 27....

0
00:09

Ти наркоман, чи смерека на башку впала? Який я тобі Василь? Думаєш лише Василь вас ыкаючих лісокрадських дристократів зневажає? Та вас пудратушнячих всруснаків навіть закарпатці нормальні обходять стороною, як лайно.

К
Кополиць-Василь))

По недорозвиноненому фийсу сього поца,видко шо над його мамков переважно панували монголо-татари. Васінька,но шо там на фронті полониному?!отару ужесь пригнав?!жеби-аби))чучундро нагуляна,межи смереками))

2
22:49

Алкашоні, ану гет у буду, псяра п'яна!

М
мукачівець

а хто має домінувати?усрайна?

Ц
ЦНР

пророчество пана Москаля о Цыганской Народно Республике на территории Закарпатья...огромный плюс отсутствие внешнего долга Украины...минус - конечно цыгане)))))! https://www.youtube.com/watch?v=9tXJnKSu7Gc

Читайте також