Міністр МЗС Угорщини в Ужгороді: ми будемо ініціювати перегляд угоди про асоціацію ЄС з Україною

8
12

Як інформує головна угорська інформагенція MTI, про це Петер Сійярто заявив у рамках візиту на Закарпаття у понеділок ввечері.

– Закон про освіту принципово порушує угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, тому наступного понеділок я буду ініціювати консультативну нараду міністрів закордонних справ в Люксембурзі, аби переглянути угоду про асоціацію між Україною та ЄС, – цитує угорська агенція міністра МЗС сусідньої країни, зауважуючи, що угорський міністр наголосив, що офіційний Будапешт не бачить іншого шляху, окрім як посилювати міжнародний тиск на Україну.

Реагуючи на пропозицію українського колеги разом поїхати на Закарпаття і поспілкуватися з угорською нацменшою, Петер Сійярто зауважив, що треба було поспілкуватися з українськими угорцями до ухвалення закону, інформує MTI.

У рамках короткого візиту в Ужгород, про який стало відомо виключно з угорських ЗМІ, Петер Сійярто провів 2 зустрічі: одну з представника угорської нацменшини Закарпаття, зокрема за участі лідерів 2-х угорських організацій Ласло Брензовича (КМКС) та Ласло Зубанича (УМДС), і духовенства; інша зустріч – головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Цю інформацію підтверджує і угорська агенція MTI.

За інформацією Mukachevo.net, зустріч з представниками нацменшини Петер Сійярто провів у стінах Генконсульства Угорщини в Ужгороді.

Цього ж дня, у понеділок пізно ввечері Петер Сійярто мав залишити Закарпаття згідно з програмою його перебування в Ужгороді.

Коментарі

ЗЦ
Закарпаття це Україна

Як можна робити такі заяви на території країни в якій ти перебуваєш з "дружнім" візитом? Європа вже висміяла цю заяву головного мадярського дипломата. Переглядати вони будуть. Вони в Європі ніхто. Німці, французи та інші європейці більше поважають українців ніж довбаних імперіалістів-мадярів.

М
Мукачівець

До 10.10.2017 14:36 Чуєш ти недолюдина . Ти по собі не считай марго і сиди сам тихо і сопи у свої дві ноздрі. Шось неустраює ? Вали на родіну галицьку свою. Унас усе життя всі жили дружно докі такі як ти марги непонаїхали. Расисти кончені.

М
Мукачівець

До Воалад 10.10.2017 17:00 Недопорозуміння се ти марго заперевальноє. Там вали на галичину свою і командуй. Задолбали уже сі нацисти укровські. Вас кось трогає ? Та шо ви тілько мадярів трогаєте ?! Де устроїти дебіле ? Ти хочеш з європов войовати марго невошколована .

В
Воалад

Йоbbikи, хочете шо б вас знову ганяли як мишей по виноградниках? Як у 56-му)) будете лиш кричати озьош іштенем)) Мадярщина це недопозуміння на карті європи- а якшо Україна не подобається вам то ризикніть шось тут устроїти. Але куда там- кишка тонка- тай всі мудяри сикуни. Все шо може мадяр - то устроїти срач в коментарях. кібермадяри атакують воопщем))

І
Іван

у тернополі і Франківську цигани розмовляють по українськи . Виходить українці цигани. Така логіка у нижнього хохла)

ДФ
До ФАКТ

Недолюдина ти і ковдош вонючий.Такий самий як і ті цигани мадяри. Та що закрий свій вонючий хавальник і диши в дві дірки тихо.!!!!

Ф
Факт

До ГІвіБудете сміятися коли Мадяри скріз ветувати будуть прагення цієї недодержави,чи Крим визнають Російським.ковдуші не сміются.З Мовою чи ні Україна є і залишаєтся недодержавю та сировинним придатком

Б
Бачі

Хто знає, коли вибори у Мадярщині? Бо щось їх "плющить не по дєтські". Популізм він і на Мадярах популізм :)

Г
Гіві

Ха-ха, три рази. Вони будуть ініціювати. Єдине що вони можуть ініціювати це виплату штрафів за те що не приймають свою долю біженців. Принципово прорушує. Нехай приведуть що конкретно, які статті цей закон порушує. Смішні ці мадяри перед виборами.

Г
Гость

Вся ця канітьель почалась за того закону "Про Освіту" - Шоколадному полудурку нема до чого доколупатись то він рішив мадярів подоставати.... А цікаво якого зеленого х..... в Столиці тоїсть в Києві майже всі розмовляють на россійській мові??? це як розуміти?? нехай зробить закон шоб лише на укр розмовляли!! шо Слабо?!!

UC
ungvar ce vkraina?

тільки анулювання сталінських указів дасть народам Закарпаття свободу. інше неважливі деталі .Путь обраний .тільки час

В
Владимир

Як Ігенадій Ігенадій в перед Сіяртов прогнувся! "Готові служить"!

Читайте також