Міністр оборони Угорщини дивитиметься "Ракоці" разом з мукачівцями

9
0

У четвер, 23 червня, керівник області Олександр Ледида зустрівся з Міністром оборони Угорщини Чабою Генде. Угорську делегацію також представили Генконсул Угорської Республіки в м. Ужгород Йожеф Бачкаї та консул генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Ендре Саліпскі. Від української сторони гостей вітали заступник очільника краю Володимир Гоблик та перший заступник голови облради Володимир Закурений.

За словами самого Чаби Генде, цей візит неофіційний – метою є відвідування рок-опери, написаної одним із учасників відомого угорського гурту «Омега». Прем’єра її відбудеться в Мукачівському замку. Високопосадовець на Закарпатті вперше, але пообіцяв – не востаннє. Також Чаба Генде поцікавився умовами життя угорської діаспори та запевнив: Угорщина всіляко підтримує Україну в інтеграційних прагненнях. 

Керівник області Олександр Ледида, зі свого боку, наголосив на бажанні й надалі розвивати відносини з прикордонними регіонами Угорщини. Також він підняв питання необхідності спільної для України, Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі програми запобігання паводкам у басейні р. Тиси. Мова йде, зокрема, про стримування «великої води» ще на високогірних ділянках річок – конструювання водосховищ. Закарпатські фахівці таку програму вже розробили. Презентувати її планують на наступному засіданні українсько-угорської міжурядової комісії, яке відбудеться вже за місяць.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також