Міністр освіти Сергій Квіт: проблему з Ващуком слід вирішувати комплексно (ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

6
18

На офіційній зустрічі у Києві новий міністр освіти Сергій Квіт, ужгородець, прокоментував ситуацію із ректором УжНУ Федором Ващуком.

Нагадаємо,  проблема виникла ще тоді, коли не в останню чергу з ініціативи Федора Ващука було об'єднано Ужгородський національний університет та Закарпатський державний університет. Ректором звісно ж став пан Ващук. Були студентські мітинги, протести, але без результату. 

Відтоді незадоволення  трудового колективу також наростало.  І от в руслі останніх подій  24 лютого цього року під час революційної сесії Ужгородської міської ради депутат Пахомова від імені 150 викладачів зачитала заяву із ультиматумом: або пан Ващук звільняється, або це роблять підписанти. 

Тимм не менше ректор вигадав хитрий спосіб уникнення конфлікту. Наступного дня він зібрав Вчену Раду університету та оголосив, що відсторонюється від посади та проситиме міносвіти провести дострокові вибори. Увечері того ж дня вияснилось, що підписантів вже більше 300, а ректор банально пішов у відпустку.

У відповідь на це незгідні студенти та викладачі оголосили страйк, а Закарпатська облрада звернулася до міносвіти з проханням звільнити ректора. 

Сьогодні зранку на сайті УжНУ зявилася заява, у якій пан Ващук запевняє, що звільняється та обіцяє участі у виборах на посаду ректора не брати.    

Ходять чутки, що наразі пан Ващук перебуває у Словаччині. 

Тут можна прочитати аргументи викладачів, які пояснюють їх позицію. 

А  так на цю ситуацію відреагував новий міністр освіти, ужгородець за походженням, Сергій Квіт.

До слова, за останньою інформацією до інциденту долучилися і профспілки, які просять не пеершкоджати волевиявленню викладачів та студентів.  

Мукачево.net

Коментарі

К
коля

ващук-піздуй нахуй

К
коля

ващук козел кончений гнати його треба з посади ректора разо із сраним закду де учаться невдахи які на зно бали хренові мали

Д
Дівчина

ВАЩУК - РЕКТОР хороший !!!!!!!!!!!!! Хто не згідний ідіть убийтеся....

К
коля

хахах тут дибіли коментують?? які 20 чоловік?? ви головою стукнулись 300 наукових співробітників підписалось за відставку цього сволоча ващука!

К
коля

ващука треба гнати звідти! весь медичний факультет проти ващука аце є самий більший факультет де курси більші ніж у бившому закду цілі факультетеи тому з нами треба рахуватись і ми добємся щоб цього сволоча вигнали нафік!бо він для нас нічого не зробив хорошого!

ДГ
до громади міста

Думаю, що Токар уже й сам переконався, хто така його сваха-Балажка і що більше у цю справу він вмішуватися не буде, бо в житті за все приходить розплата. Балажка тероризує як викладачів, так і студентів, а якщо Токар буде сваху захищати, то прийде час,що Балажка буде робити з його донькою теж саме, що і в коледжі. А суддя Морозова в цю давидківську дурепу ще й ноги не захоче повитирати. Спокійно приходьте на судове засідання, що відбудеться 31 березня о 10 год.30 хв. А суддя Пак М.М.,який веде справу, не буде рискувати посадою, щоб оправдати цю шахрайку.Інакше буде мати головний біль сам.

ДВ
до Верум і всіх

Як освітній менеджер - Переста!

V
VERUM

Незадоволені завжди є. І їх 15-20. Це не весь колектив УжНУ!!! Хто може бути кращим ректором за Ващука?????

Т
Тамара

- (До Марусі) - Так Маруся, - 200 працівників та студентів яких зомбували люди яким це дуже вигідно, які повністю не осмислюють що творять, які забули про те, що для них Ващук зробив всього за один рік, про те, що кожен місяць Ви всі одримували стипендії а працівники зарплату, при тому, що по всій країні були затримки. А про збільшення бюджету університету та його рейтинги вже мовчу. Багато таких як Ви Марюся, нічого не знають, просто у Вас стадний інстинкт, тисячі студентів та викладачів підтримують Ващука, поважають та дуже йому вдячні.

ГМ
ГРОМАДА МІСТА

балажка - сваха Токаря Іллі, Морозова Наталія ( шовгориня Токаря суддя). Так шо суд буде чесний і справедливий. Пропоную громадськості, студентам на пряму звертатися до міністра з вимогами про наведення порядку в аграрному коледжі.РАЗОМ ЦЕ ЗРОБИТИ МОЖНА!!!!!

ДП
до попереднього комента

На попередньому судовому засіданні балажка просила суд зробити розгляд справи закритим, але суддя не погодився, тому приходьте, візьміть з собою паспорт, щоб показати при вході і побачите хріняшську профффффесорку у всій красі.Люди приходять на суд, бо свого часу ця глупа сільська вискочка дуже любила по різним надуманим позовам тягати людей до суду.Балажка- пройдоха і злодійка, думала що суд завжди буде у неї в кишені і не слухайте дурниць, про її "могутність". А до суду вона тепер буде ходити дуже довго, а заодно і розраховуватися за всі свої "подвиги".

ДС
до студента аграрного

як я вас розумию,жаль ми зминити ничого не можемо,дай Бог аби знайшлися ти,хто це зробить.

М
маруся

невже прийшов такий міністр який побачить що 20 працівників які проти Ващука,це не 200 які за!прийшовши ректором в ужну і до теперішнього часу, якщо ви шановні студенти памятаете, то його матеріальний стан не змінився,нема нового помешкання,нової автівки,а от ті корупціонери які при Вегеші мали все нове,почали по трохи обіднівати,бо ректор прикриш їх контору!от вони і протистують!а міністер ще не розуміе чому в ужну така ситуація!сподіваемося щозавітае до вузу і сам побачить як все е насправді!

С
Студент

Ура!!!!!!!!!!!! Я думаю новый Министр вернет нам нашего любимого ректора, и не будет слушать этих продажных шкур...Ващук Мы Вас любим, все студенты и преподаватели с Вами....

З
закон

так, дійсно КОМПЛЕКСНО, із залученням правоохоронних органів, КРУ, СЕС, та інших, а в подальшому, за результатами цих перевірок, і Інтерпола - для розшуку Ващука та забезпечення його явки в Народний СУД.

Ч
читач

В усьому винуватий сам Ф.Г.Ващук, однозначно! Коли гроші, а тим більше спокуса на шалені гроші засліплюють людині очі та розум, тоді Бог у людини відбирає здоровий глузд. Ващук втратив перш за все контроль над собою,а манія величі довела його до цього ганебного абсурду. Недарма Біблія пише-треба жити по Божим заповідям та не порушувати Конституцію, зокрема права людей.

О
Освітянин

Таких фальшифих кандидатів зараз пруд пруди. Он директор Синевира тоже кандидат, а 2-х слів звязати не може. Він ту дисертацію і не читав, не то що писав. Ледве довчився в УжНУ завдяки Цюбику.

СМ
студент мукачівського аграрного коледжа

Та Ващук хоч освічена людина, а в мукачівському аграрному колежі директорка Балаж з фальшивим дипломом і фальшивим науковим ступенем. Завтра, 28 лютого, о 9 год., на вул.Толстого, в мукачівському суді буде розглядатися кримінальна справа Балаж про фальшивий диплом , а відтак і фальшивий науковий ступінь. Приходьте подивитися на кандидатку " брехливих наук".

Читайте також