Міністр Табачник хоче забезпечити Інтернетом школярів закарпатських Пузняківців

9
0

Крім школярів села Пузняківці, що на Закарпатті, під "приціл" Табачника потрапили й дітлахи із Зайцевого, на Донеччині.

У гірському закарпатському селі Пузняківці Інтернету немає взагалі – ні в сільраді, ні в школі. І навіть вдома у селян. Та й мобільний зв’язок тут є лише на найвищому пагорбі, повідомляють «ФАКТИ», ICTV.

У Пузняковецькій школі перші комп’ютери з’явилися 10 років тому. Торік за державні гроші старі замінили на сучасні нові. На 145 учнів – 10 комп’ютерів та 2 мультимедійні дошки. Інформатику тут вивчають з п’ятого класу. Та освоїти діти можуть хіба що основи комп’ютерної грамотності.

«Необхідна вишка для мобільного зв’язку, для мобільного покриття, для доступу. Є одна можливість – встановлювати антени, посилені антени, щоб був доступ до Інтернету. А це дуже дорого», - каже сільський голова Пузняківців Ольга Хохол.

Всі українські школи мають комп’ютери, звітують у Міносвіти. Залишилося лише збільшити їхню кількість і дати можливість усім учням користуватися Інтернетом.

«Абсолютно всі діти України мають можливість навчатися комп’ютерної грамотності. Питання постає в іншому: вже в деяких регіонах прийшов час оновлювати цю базу, вирішити наступне завдання - це підключення середніх загальноосвітніх шкіл до Інтернету і бажано швидкісного», - каже міністр освіти України Дмитро Табачник.

На Донеччині та Закарпатті навчальними комп’ютерними комплексами забезпечені всі школи, запевняє обласна влада. Доступу до Інтернету не мають лише поодинокі сільські. Поки одні школи хваляться швидким і надійним WI-FI- з’єднанням, інші про Інтернет лише мріють.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також