Міністр Табачник похвалився, що переміг корупцію у ВУЗах

15
13

Міністр особливо підкреслив, що це стосується будь-якого університету.

У поточному році формування проектів наказів про зарахування абітурієнтів до ВНЗ буде проходити в електронному режимі, що зробить неможливими корупційні дії.

Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

"Цього року формування проектів наказів по зарахуванню також вперше за 22 роки незалежності України проходитиме в електронному вигляді, і ці накази по кожній установі при запиті до міністерства, може отримати будь-який ЗМІ. Наказ формуватиме комп'ютер", - підкреслив він.

Міністр ще раз наголосив на тому, що на наразі корупційні дії у вузах практично неможливі.

"Не існує найменшої лазівки для корупційних діянь", - переконаний Табачник.

Він підкреслив, що в разі скарг з боку абітурієнтів на порядок їх зарахування до вузів, міністерство проведе найжорсткіше розслідування і, при необхідності, відповідний наказ про зарахування буде скасовано.

"Для чого сунутися з гривнями або не гривнями до будь-якому керівника навчального закладу, мені дійсно незрозуміло. Він нічого не зможе зробити", - сказав Табачник.

Як відомо, на цих вихідних ректора податкового університету Петра Мельника спіймали на отриманні хабара: його затримали під час отримання грошей за вступ до виш абітурієнтів - 40 і 80 тисяч гривень.

Коментарі

Я
я

я би з радістю,но планую навчатися там(

ДЯ
до я

знайдіть в інтернеті номери телефонів обласного управління освіти в Ужгороді, зателефонуйте і розкажіть як вимагають по 25 гривень. Ніхто вас не буде питати ваше прізвище, а комбінаторам з сільхоза всиплють добре. Нема чого дивуватися, там ще й не такі речі відуваються під керівництвом хріняшської аферистки. Просто треба знати дати гідну відсіч.

Я
я

за подачу документів на заочне відділення мусай сплатити 25 грн,хіба в нашій країні прийом документів до вузів є платним?!хоч би ЗМІ спробували висвітлити це питання.Безпрідел повний

О
Олександр

Подолав... Просто раніше якщо кожен другий ректор заносив йому, то тепер всі без вийнятку ))))

ДК
до Каріни

Повністю підтримую Вашу думку щодо даної публікації.

К
Каріна

Корупція при вступі вже була значно урізана із введенням ЗНО (дякуючи Ющенко). Нехай пан Табачник бореться з корупцією в процесі навчання. Завітає наприклад і в МДУ, і в УжНУ, де поряд з справжніми вчителями (трудягами і дійсно відданними професіоналами) існують також наглі торгаші (як на ринку). Які вони вчителі? Як на мене вони здирники, комерсанти, без відповідного рівня знань, зате з великим апетитом і впевненм відчуттям, що їм всі винні

Ч
читач

Система скрізь в Україні однакова.Тому корупцію ніколи не перемогти.Це лише для наівних, боротьба з корупцією лише на папері, і не лише в освіті,а у всіх галузях економіки та особливо у владних структурах.Ми усі самі, коли щось терміново треба вирішити намагаємося комусь за щось зверху заплатити, щоб позитивно вирішити справу.Це усе блеф та маячня.

ДЯ
до Я

Які ще 20 гривень придумала ця аферистка? Напишіть обов"язково. Ще недавно вона придумала обов"язкові комп"ютерні курси.Для цього надрукувала на принтері свідоцтва і заставляла студентів платити за ці "курси" по 200 гривень, інакше не допускалися студенти до іспитів. Це в наш час, коли діти в садочку вже володіють комп"ютером. А коли зацікавились журналісти і міліція, то аферистка сказала, що курси лише для бажаючих і бесплатні.

М
мешканець

коли прийде міністр у Тячево, побідити корупцію в освіті?

Я
я

про Балажку и мене цикавить,а ще цикавише шо за оформлення документив треба 20 грн?

С
спудей

побачимо, як міністерство проведе найжорсткішу перевірку аферистки Балажки з аграрного коледжу,котра має фальшивий диплом, а заодно й фальшивий науковий ступінь плюс кримінальна справа з цього приводу.

С
Студент

Він точно не був у МДУ!)

9
911

Очередной чиновник с параллельной вселенной...

Читайте також