Міністру оборони загрожує відставка

13
0

У середу, 7 липня, відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, на якому буде обговорюватися ситуація, що склалася в Збройних силах.

За інформацією "Дзеркала тижня", за підсумками засідання може бути ухвалене рішення про відставку глави міністерства оборони Михайла Єжеля.

Приводом для відсторонення керівника відомства, як повідомляють джерела видання в Адміністрації президента, стало невдоволення глави держави Віктора Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

Зокрема, під час відвідування севастопольського аеродрому "Бельбек" глава держави поцікавився, яку кількість наявних літаків піднімається в повітря. У відповідь В. Януковича повідомили, що з 20 винищувачів бригади в повітря може піднятися лише один.

У проекті рішення за підсумками засідання РНБО від 7 липня є пункт, в якому йдеться про незадовільні результати роботи Єжеля на посту керівника оборонного відомства, у зв'язку з чим рекомендується звільнити його з займаної посади.

Крім того, як повідомляють джерела видання, від посади може бути усунений головком ВПС Іван Руснак. У цьому випадку він займе пост начальника Національного університету оборони.

За інформацією видання, Михайло Єжель вже знає про підготовлюваний відсторонення його від займаної посади і навіть звернувся за допомогою до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Їх позапланова зустріч відбулася у вівторок, 6 липня.

За даними видання, в разі відставки Єжеля на посаді глави Міноборони його може змінити народний депутат Олександр Кузьмук, Останній, як очікується, буде присутній і виступить на засіданні РНБО 7 липня.

Кандидатуру Кузьмука, раніше двічі очолював оборонне відомство, має намір внести на розгляд Верховної Ради Віктор Янукович.

Михайло Єжель керує Міноборони з 11 березня 2010 року. Нагадаємо, його кандидатура при затвердженні Верховною Радою уряду Миколи Азарова була внесена в останній момент, за годину до голосування. Хоча перед цим депутатам роздали документи на Олександра Кузьмука.

Олександр Кузьмук двічі займав пост міністра оборони України. Він очолював відомство з 1996 по 2001 рік (тоді його заступником був Михайло Єжель), а також з 2004 по 2005 рік.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також