Міністри 4-х країн звернулися до Ради Європи з приводу українського закону про освіту

11
10

Глави МЗС Болгарії, Угорщини, Греції і Румунії підписали спільний лист Генерального секретаря Ради Європи і Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) щодо закону "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України. Про це повідомляє МЗС Румунії.

Теодор Мелешкану, Пейтер Сійярто, Нікос Котзіас та Єкатеріна Захарієва висловили своє розчарування і стурбованість тим, що парламент України 5 вересня прийняв закон, що обмежує навчання на мовах національних меншин. Вони вказують, що приділяють особливе значення забезпеченню прав меншин та просять  українську владу знайти рішення, яке б відповідало міжнародним стандартам та співробітницва.

Румунська сторона вважає за вкрай важливе, щоб права румунської меншини в Україні були дотримані у повному обсязі, зокрема й навчання рідною мовою, на всіх рівнях. Також Румунія готова підтримувати й надалі  українські законодавчі, інституційні та економічні реформи, - зазначають у МЗС Румунії.

Також глави МЗС Болгарії, Угорщини, Греції і Румунії підписали спільного листа главі МЗС України Павлу Клімкіну. В ньому вони також висловили занепокоєння через закон "Про освіту".

Глава МЗС Болгарії Єкатеріна Захарієва повідомила, що в МЗС Болгарії вже викликали заступника українського посла, якому висловили занепокоєння у зв'язку з законом.

— Українська сторона запевнила, що закон спрямований саме на зміцнення української мови і жодним чином не вплине на вивчення європейських мов, - сказала міністр МЗС Болгарії.

Коментарі

GJ
Glas Josef-Magda

РУСИНИ 1000 років жили вєдно з мадярами та зберегли свою мову ,літературу,але майже всі знали і мову держави в якій жили , Не було дискриминації, бо багато русинів ,вчилися в школах стали знаменитостями ,я думаю не треба мені перераховувати їх,бо закарпатці іх добре знають! Атепер нарас треба нац меншинам урізати їх школи ,вам ся не видить ош то не справедливо!

.
...

Я думаву, шо щи доживу то тих часiв, коли Закарпаття буде або автономiйов в складi України, або пiде у Мадярщину. Туй най газдувуть закарпатцi , тай закони пишуть думаючи про своїх дiтей, якi туй живуть i будуть жите далше, а не намутити сидячи у Київi, а пак за кордон звалювати.

РБ
рутен без домішка гагла

чиляде кажіть мені ци був я сеператистом у 1991р колисьме голосовали за вільну украіну и автономію закарпатя у складі украіни а де автономія обманув киев закарпатців а типир питання зашто мені його повважати за обман слава русинам

I
Ivan

Pora opridilitisya Ukraini: shid chi zahid

І
Іван

Мало пілло шо такі держави непокояться.

К
какел

медленно, но уверенно окрайина йде на дно

1
123

А Греция якого хера вапще возмущається!!! Дубрі шо Данія не возмущаєся.

2
20:30

Ни сісти ни встати,кацапи росзуждавуть про Євросоюз.Крахнеш ти из свойим нєдовєлічієм а не Україна.Узьми у руку балалайку,та зиграй калінку,успокойишся.

Г
Гисть

А Евросоюзи кожна краина мае право "лизти"...Але так як наша ненька любить сама лизти де не просять, и не любить чути думки людей яки мають РОЗУМНИЙ ДОСВИД,краини яких ФУНКЦИОНУЮТЬ ,А НЕ ПРОСТО КРАХУЮТЬ И ИСНУЮТЬ, то питання- ЯКОГО....МИЛОГО УКРАИНА ЛИЗЕ ТУДИ ДЕ ИЙ ЩЕ НЕ МИСТО?!

1
111

Якого хера вони лізуть із своїми стурбованостями до нас!!!

Читайте також