Мірошниченко: Янукович не змінив позиції щодо мовного закону

7
1

Представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко повідомив, що позиція Президента України Віктора Януковича щодо закону "Про основи державної мовної політики" залишається незмінною. Мірошниченко також додав, що рішення про підписання або удосконалення закону гарант прийме після аналізу документу з юридичної точки зору.

 

Янукович виступає за вирішення мовного питання "раз і назавжди", але відповідно до європейських стандартів.
 
"Президент готовий до конструктивної роботи. Він вважає, що мовне питання має бути вирішене раз і назавжди, але вирішено виходячи з європейських стандартів. Не через протистояння, не через те, що хтось когось повинен передавити, а виходячи з європейських стандартів", - передав позицію Президента Мірошниченко.
 
Представник Президента у Верховній Раді зауважив, що протягом останніх 2 років виділялися гроші на розвиток української мови. Зокрема, за його словами,  друк українських книг, а також в бюджеті були передбачені гроші на підтримку українських громад за кордоном.

Коментарі

З
Золі

Шкода, що Президент не враховує думки щодо мовного законопроекту про мови більшості громадян нашої держави. Шкода,що наш Президент лише після масового невдоволення цим законодавчим актом звернув увагу,якщо звернув...Скоріше наперекір усім невдоволеним вирішив покласти крапку над і в такий спосіб довести,що буде лише так як треба регіонам " раз і назавжди"!.Але як кажуть-еще не вечер...

Читайте також