Місія ЄС в Україні побувала у Мукачеві

2
0

У суботу 5 червня відбулася зустріч Місії ЄС в Україні у Ратуші з керівництвом міста – міським головою Золтаном Ленд'єлом, секретарем міської ради Іваном Маняком, заступником міського голови Михайлом Лабошем, представником МЗС України в Закарпатській області, депутатом обласної ради Галиною Гороховською, начальниками відділів міськвиконкому.

Гості – голова Представництва ЄС в Україні Жозеф Мануела Пінту Тейшейра, посол Румунії в України Траян-Лауренцо Христя, посол Угорщини в Україні Андраш Баршонь, заступник голови Місії Сюзанна Шютц (Німеччина), генеральний консул Чехії у Львові Давід Павліта, генеральний консул Словаччини в Ужгороді Маріан Сладічек, заступник голови місії ЄС Крістіан Кайккінен, заступник посла Австрії в Україні Олександр Байра, голова політичного відділу посольства Великобританії в Україні Данкан Алан, консули Угорщини в Ужгороді та Берегові, представник посольства Польщі.

Золтан Ленд'єл коротко поінформував дипломатів країн Євросоюзу про історію і сьогодення Мукачева, його інвестиційні можливості. У свою чергу Андраш Баршонь і Жозеф Мануела Пінту Тейшейра говорили про сподівання Євросоюзу на плідне співробітництво з Україною і висловили велике задоволення від знаомства з нашим древнім містом, його людьми.

Потім делегація місії ЄС побувала в обласній дитячій лікарні і фірмі «Фішер-Мукачево». У медичному закладі дипломати ЄС інспектували використання 200 тисяч євро, які були задіяні на спорудження корпусів, закупівлю обладнання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також