Міські голови закликали депутатів не голосувати за скандальну реформу містобудування

12
1

Про це свідчить звернення очільників міст, опубліковане на сайті Асоціації міст України, законопроєкт №5655

Глави українських міст та селищ виступили проти скандального законопроєкту №5655 про реформу містобудування, розгляд якого у другому читанні очікується 13 грудня, та просять доопрацювати його.

"Ми, голови українських міст, сіл і селищ, висловлюємо свою позицію та наголошуємо, що у цьому питанні абсолютно одностайні та категорично проти ухвалення цього законопроєкту.

Асоціація міст України, як найбільша асоціація органів місцевого самоврядування, чітко висловила свою позицію: не можна допустити ухвалення цього документа у тій редакції, яка існує наразі".

У зверненні йдеться, що законопроєкт створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок. Тим, хто потрапить туди, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування.

По-друге, на думку міських глав, контроль і нагляд місцевого самоврядування знищуються шляхом заміни їх на моніторинг, який включає в себе лише спостерігання за самовільним будівництвом.

По-третє, вводиться будівельна амністія та відшкодування вартості будівництва самовільним забудовникам з місцевого бюджету, а також порушуються права власників земельних ділянок, адже відповідальності за самовільне будівництво не буде, як йдеться у зверненні.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

МБ
мало було?

Чергове "велике будівництво"?!

Читайте також