Міський голова Виноградова: Швидше за все створять звичайний дитячий садок

6
0

Доля дитячого будинку інтернатного типу «Берізка» зараз у всіх на устах. Прояснити ситуацію довкола цього закладу ми попросили міського голову Степана Бочкая.

 

- Передусім, хотів би зазначити, що цей дитячий будинок обласного підпорядкування і його майбутнє цілком залежить від рішень обласних структур. Наскільки мені відомо, дане питання повинно розглядатися на черговій сесії облради четвертого листопада, але аж ніяк не в ракурсі перетворення «Берізки» на якийсь «елітний ДНЗ для дітей багатіїв», як про це заявляють деякі гарячі голови.
 
Швидше за все, мова йтиме про створення тут звичайного дошкільного дитячого навчального закладу, оскільки, як мені відомо, для існування інтернату санаторного типу немає достатньої кількості відповідної категорії дітей. Якщо справді таке рішення буде прийняте і базу дитбудинку передадуть на баланс міста, тоді, повторюю, тут буде створюватися звичайний міський дитсадок і ми зможемо значно поліпшити ситуацію в дошкільній освіті Виноградова.
 
Адже на сьогоднішній день у Виноградові маємо біля двох тисяч дітей віком від 1 до 6 років. А в п»яти місцевих ДНЗ виховується 1106 малят. Іншими словами, тільки 53 відсотки маленьких виноградівчан охоплені дошкільною освітою. Не дивно, що й заяв у дитсадки у нас аж 878.
 
Попередньо ми прикинули, що близько третини цих малюків могли б виховуватись у майбутньому ДНЗ на базі «Берізки». Але й без цього ми не сидимо склавши руки. Зараз у дитсадку №5, що в районі «Сандерса», ведуться активні будівельні роботи, ще до кінця поточного року плануємо освоїти 800 тисяч гривень. А вже в наступному році тут будуть додатково відкриті дві групові секції.
 
Маємо також домовленість із Мукачівським державним університетом про повернення місту приміщення колишнього електронівського дитсадка по вулиці Копанській, якщо вузу вдасться викупити адмінспоруду промкомбінату. - Давайте повернемось до «Берізки». Там працює доволі численний колектив кваліфікованих фахівців. Що буде з цими людьми, якщо дитбудинок справді ліквідують? - У новому дитсадку, якщо він запрацює, також буде потрібний фаховий персонал. Тому, думаю, по можливості і в межах штатного розпису будуть залучатися передусім кадри дитбудинку «Берізка». 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також