Місце вакантне: консула Латвії в Ужгороді відкликали з посади через контрабанду

31
26

Представник МЗС Латвії Яніс Бекеріс повідомив, що Юрія Ігнатко слід вважати колишнім почесним консулом Латвійської республіки в Ужгороді, оскільки він вже відкликаний зі своєї посади.

За словами Бекеріса слід було діяти миттєво, оскільки йшлося про репутацію країни.

«Ми про це дізналися одразу по тому, як це сталося. Посольство було задіяно, ми повністю співпрацювали з Україною, отже, наша реакція була блискавичною. Зараз ми говоримо вже про колишнього почесного консула Латвії на Україні. Ми були неприємно здивовані такою ситуацією, тому швидко відреагували - і вже прийнято рішення зняти Юрія з посади. Він не був затриманий і перебуває на волі», - розповів місцевим ЗМІ Яніс Бекеріс, представник МЗС Латвії.

І додав, що Ігнатко - громадянин України, а не Латвії. Однак ще необхідно буде з'ясувати всі обставини події.

Нагадаємо, що днями на КПП "Тиса", був затриманий контрабандист 1990 року народження, який надав посвідчення почесного консульства Латвійської республіки. Казав, що зібрався на відпочинок з вагітною дружиною і мамою. А сам провозив контрабанду у великих розмірах.

Своїми діями представник консульства майже на 6 годин заблокував смугу руху пункту пропуску. Прикордонній службі довелося застосувати фізичну силу і спецзасоби. В результаті чоловік опинився на землі і в наручниках. Після огляду в автомобілі виявили три валізи з 6550 пачками сигарет.

Українські поліцейські звинувачують Ігнатко в підробці документів і незаконному перевезенні з метою збуту підакцизних товарів.

У різних регіонах України у Латвії (з урахуванням Ігнатко) було п'ять почесних консулів. Вони не є професійними дипломатами. Кандидатури почесних консулів висуває українська сторона, Латвія їх ретельно оцінює і стверджує. На цю посаду Ігнатко був призначений в липні 2019 року.

В обов'язки почесного консула входить допомога підприємцям, допомога в організації культурного життя, а також надання допомоги, якщо громадянин Латвії потрапив в біду.

Коментарі

Ж
жора

Сосунок смолавий.

Н
Няньо

В обовязки цих "почесних" входить прийняття, супровід, пянки-гулянки, "сувеніри" та інші вояжі по області.

І-
Ігнатко - продажні

Опозорили всю Україну((( впевнений: 1. що той Ігнатко Ю. (його батько до речі цімбор Нач СУ СБУ Антошки) , навіть не вивчав мову для роботи на цій посаді! 2. 1990 рік випуску, звідки в нього досвід? 3. Висновок посаду йому купили, цікаво де і як проходив конкурс Р.S. Його жона на стор. в ФБ пише, що вона працівник консульства , а реєстрі декларацій її нема! Цікаво може прибиральницею рахується))) А на фото такі всі модні, фото ки, як не Італія так Франція... Кончені

ТГ
Тамара Готра

Май ліпший кандидат на вакантну посаду почесного консула є муй газда - ВОЛОШИН Іван Іванович. Він харизматичний, вольовий, чесниий (знає табличку ділення). І да...... Нам тепер дууууже треба гроші, так само як і жоні Ігнаткка (кидь добре чулам на відео коли Юру затримував Саша). Чао, лузери ))))

ШБ
Шмірґлі бачі

Мав ціґаретлі, цольники конфіксували. Типирь як в латиша - х.. і душа.

1
123

Раз,у десять днів,переіхав кордон,має на місяць 20тис.зеленіа на рік...шалені гроші...а якщо частіше катається? ...А кажуть,що у чиновників,великі зарплати...як би ж то вони жили на ці гроші... Не один великий чиновник,ні голова міста,района,області не живе і не іде на роботу просто за ідею.брехня

М
Мукачево

Лошара, можеш гузицю утерти тим своїм купленим посвідченням консула.

Г
Гарік

Да!!!!, опозорити так свого батька..., не бідував же, бо отець та мати в бізнесі. А погранці та "кантора" молодці.

R
Romario

У фекальній країні - такі шарлатани - це норма життя. 29 років позорища та посмішища на весь світ.

Е
Ест

Я тупорогий набутилений мокшанський унтерменш, який під іменами Ест, Святослав, 1, 2, 123, 455, 6969, фері, чуня, море, гадить однаковими повідомленням тут у коментарях, працюючи за фанфурік бояришніка і шмат бліна на лопаті. Міф про тупість русні підтверджений!

Е
Ест

Гарячі латвійські хлопці багато говорять про демократію, при цьому, як завжди, дешево обсираються.

ТК
Тендерний комітет МЗС Латвійської Республіки

У зв’язку з трагічним та раптовим звільненням з посади його поважності пана Почесного Консула Латвійської Республіки в м. Ужгород, для «чисто конкретних пацанів» оголошується тендер на заміщення вакантної посади. Продаємо за дешево, демпінгуємо інші Посольства капіталістичних країн. Приймаємо налом та безналом. Перевага надається кандидатам, які мають походження з контрабандних родин, родин мутняків та бариг. Капусту, пардон, пакет сформованих документів приймаємо до 1 квітня.

ДК
До кацапського педераста 22:44

В тебе кацапе що чеченський х & й в дуплі застряг.

Е
Ест

Гарячі латвійські хлопці багато говорять про демократію, при цьому, як завжди, дешево обсираються.

Ф
Фазанекош

Почесний консул Латвії насправді виявився пудкарпатським русином.

ІЮ
Ігнатко Ю.( екс. почесний консул)

Мадяри б не робили огляд консульського автомобіля. З 6тис. пачок сигарет можна заробити 6-7 тис.$, це чистими. Возив я не в перше, раніше скільки їздив все окей було. А зараз пограничникам потрібний був козел відбувайло. Зі всіх хто возить, я самий мелкий, пешка. Тому і нагнули мене.

Е
Ест

Гарячі латвійські хлопці багато говорять про демократію, при цьому дешево обсираються.

8
876

Який,заробіток з цих чемоданів сігарет міг би отримати? Мені,просто цікаво

М
Майдаун

До 21:03 . Залий чорнило в свий компютер бо не всі букви друкуются.

В
Впсиль

Мукачево.нет чому пишете на, а не в Україн

Л
Ласло

Цікаво,хто купить звільнену посаду офіційного контрабасиста на Закарпатті?? Коли засідання тендерного комітету? Цирк продовжується.

Б
Буркуш

Інтересно як він малярів хотів проїхати?

Е
Ест

Гарячі латвійські хлопці багато говорять про демократію, при цьому дешево обсираються.

В
Василь

Для чого на Закарпатті якийсь почесний консул. Які його обов'язки ,чим він мав займатися , що на Закарпатті живуть латиші ? Всі ці почесні консули це весільні генерали , без прав і обов'язків . Як громадянин України може бути представником Латвії ?

П
П

Придурок этот игнатко.

М
Мукачево

Щи треба зробити вакантним посаду яку обіймала його мати і жона

Читайте також